מתחסן במנה השלישית, היום
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

משרד הבריאות: כדי שהמנה השלישית תשפיע צריך שלפחות מיליון יתחסנו

לפי ההערכות, מתחסן בחיסון שלישי מוגן כשבוע אחרי מפני תחלואה קשה פי 6-3 מאשר כעת
קטי דור
01 באוגוסט 2021
20:40

היום (ראשון) הוא היום הראשון לחיסון במנה השלישית. 25 אלף בני אדם התחסנו בה עד כה, ו-200 אלף הזמינו תור בקופות החולים. אבל במשרד הבריאות מדגישים כי למרות ההיענות הגבוהה בקרב בני 60 ומעלה, כדי שהמנה השלישית תהיה אפקטיבית, יש להגיע למספר מתחסנים מאד גבוה. כדי להפחית את קצב העלייה במספר החולים במצב קשה צריך שלפחות מיליון בני אדם יתחסנו, כך לפי גורמים במערכת הבריאות.

לפי ההערכות, מתחסן במנה שלישית יפתח אחרי שבוע עד עשרה ימים כמות הנוגדנים זהה לזו שהייתה לו אחרי המנה השנייה לפחות, ואולי אף יותר, כך מקווים. המשמעות היא כי כל מתחסן בחיסון שלישי מוגן לאחר כשבוע פי 3-6 מפני תחלואה קשה מאשר כעת.

הצפי הוא שרק בעוד כשלושה שבועות ניתן יהיה לראות האטה בעלייה בתחלואה הקשה. עם זאת, לא נצפית השפעה של החיסון השלישי על מספר המאומתים, שצפוי להמשיך לעלות ולהגיע בתחילת חודש ספטמבר ל-10,000-8,000 ביום.

מחר יתכנס הצוות לטיפול במגיפות וידון במתן חיסון שלישי לצוותים רפואיים, בין היתר גם במוסדות הגריאטרים, וכן לאוכלוסיות בסיכון בגילי 60 ומעלה.

נכון להערב, מספר המתים מקורונה בישראל עומד על 6,477 בני אדם. 206 חולים במצב קשה, מהם 43 במצב קריטי ו-37 מונשמים. אתמול אובחנו 2,094 נדבקים חדשים ושיעור הבדיקות החיוביות עומד על 3.18%. בשתי מנות מחוסנים עד כה בסך הכול 5,376,147 בני אדם בישראל.