גנדלמן
צילום: פלאש 90

ראש עיריית חדרה הואשם במרמה והפרת אמונים

לפי כתב האישום, גנדלמן פעל בניגוד עניינים בשל קשריו עם קבלן ויזם נדל"ן שהיו לו אינטרסים כלכליים בעיר, ושסייע לו במערכת הבחירות
מיכל וסרמן
26 באוקטובר 2021
14:24

הפרקליטות הגישה היום (שלישי) כתב אישום נגד ראש עיריית חדרה צבי גנדלמן. כתב האישום, שהוגש לבית משפט השלום בחיפה, מייחס לו עבירות של מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה, שיבוש מהלכי משפט ועבירה על חוק המחשבים. לפי כתב האישום, גנדלמן פעל בניגוד עניינים בשל קשריו עם קבלן ויזם נדל"ן שהיו לו אינטרסים כלכליים חשובים בחדרה ושסייע לו במערכת הבחירות. ראש העירייה, שעמד גם בראש הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה, לא דיווח על ניגוד העניינים ולא פסל עצמו מלדון במיזמים הקשורים למקורבו. הוא גם מחק מיומנו פגישות עם הקבלן, שמואל לוי. העבירות המיוחסות לגנלדמן בוצעו מ-2013 ועד 2018. כל טענותיו נדחו בשימוע.

בסוף חודש ינואר 2018 התקבלה בלשכת ראש העירייה פנייה בבקשה לפי חוק חופש המידע לקבל את יומני הפגישות של גנדלמן. בעקבות כך, גנדלמן ומנהלת לשכתו סיכמו שהיא תמחק מיומנו הממוחשב של ראש העיר חלק מהפגישות שהופיעו בו במטרה להסוות את הקשר הפסול שקיים עם לוי. בהתאם לסיכום עם גנדלמן, מנהלת הלשכה ביצעה שינויים ביומן, הפיקה ממנו פלט כוזב במטרה להעבירו למגיש הפנייה וכן העבירה לממונה על חופש המידע בעירייה הערכה מופרזת של שעות העבודה הנדרשות לטיפול בבקשה.

עוד נכתב כי גנדלמן הורה לנהג שלו עדכן את שמואל לוי על גביית הודעה במשטרה של חבר אופוזיציה בעירייה, שעסקה בין היתר ביחסיו של גנדלמן עם לוי, והעביר לו מסר שעליו להתרחק מהעירייה בתקופה הקרובה, כדי למנוע או להכשיל את החקירה.

במקביל, היועץ המשפטי לממשלה הגיש לוועדה לבחינת השעיית ראשי רשויות בקשה להשעות את גנדלמן מתפקידו. בבקשה נאמר כי בשל חומרת העבירות, שנעשו במהלך כהונתו, יש הצדקה להשעייתו, על אף שמדובר בשלב זה בכתב אישום ולא בהרשעה.