עלייה בתחלואה: בשבוע האחרון יש עלייה של 300% בנתוני התחלואה החוזרת, כלומר אנשים שחלו פעמיים בחודשיים-שלושה האחרונים. כך דווח בחדשות הערב בכאן 11. לפני כשמונה ימים היו 136 מקרים של תחלואה חוזרת, ואילו היום המספר קפץ קפץ ל-399, כלומר בשיעור של פי שלושה בשבוע.
מטבע הדברים, כשיש עלייה במספר הנדבקים, כמו שמתרחשת בימים האחרונים, אז יש קפיצה גם בהדבקה החוזרת. הסבר נוסף הוא פרק הזמן שעבר מתחילת הגל החמישי של האומיקרון - לפני שלושה חודשים. הסבר נוסף- שינוי בהגדרה של תחלואה חוזרת: בעבר תחלואה חוזרת הוגדרה להידבקות תוך 90 יום מרגע ההחלמה, ואילו היום צומצם בפרק הזמן הזה ל-60 ימים.
ויחדד עם כל זה – בכירים במשרד הבריאות חשים אופטימיות זהירה, לנוכח הירידה במקדם ההדבקה ובמספר המאומתים. המקדם ירד בכמה ימים מ-1.43 ל-1.35. ההערכה היא שכבר יש כמה מאות אלפי אנשים שנדבקו בBA2. את אפקט מסיבות פורים והלוויית הרב קנייבסקי כבר עברנו - כך שיש אופטימיות זהירה באשר להמשך מגמת הירידה.
עם התחלואה: עלייה בביקוש לחיסונים נגד קורונה | נוב ראובני
התגברות קצב ההדבקות בציבור בא לידי ביטוי גם בביקוש לחיסוני הקורונה. בשבוע החולף חוסנו יותר מ-9,000 ישראלים במנה הרביעית - ממוצע של 1,287 מתחסנים מדי יום. כך דווח בחדשות הערב בכאן 11.
מדובר בנתון גבוה כמעט פי שלושה מזה של השבוע שלפני כן - אז חוסנו רק כ-3,200 ישראלים במנה הרביעית, פחות מ-500 ביום. כלומר, אנחנו רואים עלייה משמעותית, אבל עדיין במספרים קטנים יחסית. על כן הודיעו משרד הבריאות וקופות החולים על מבצע "כל המציל" להשלמת ההתחסנות מפני קורונה בקרב בני 60 ומעלה.
לפי הודעת משרד הבריאות ישנם קרוב לחצי מיליון זכאים למנה הרביעית שטרם ניגשו לקבל אותה, מלבדם יש עוד 92 אלף בני שישים ומעלה שלא חוסנו במנה השלישית, וכ-120 אלף שלא חוסנו כלל. החל מהיום קופות החולים יגבירו את המאמצים להגיע אל אותם מאות אלפים שמוגדרים בסיכון גבוה יותר לסיבוכים מתחלואה בקורונה - וינסו לשכנע אותם להגיע בהקדם למוקדים - ולהתחסן.