לולן במתקפה על השר פורר במהלך הדיון

מתקפה על שר החקלאות בדיון על עתיד ענף הלולים: "אתה פודל של ליברמן"

השר פורר מקדם תקנות שעשויות להביא לסגירה מידית של מאות לולים, רובם בגבול לבנון - ללא סיוע המדינה • יו"ר ועדת הכלכלה על פיצוי הלולנים שנפגעו מהתפרצות שפעת העופות: "לא אצביע על תקציב המדינה ללא סעיף של פיצוי של כ-100 מיליון לחקלאים"
רובי המרשלג
10 במאי 2022
12:25

דיון סוער בוועדת החינוך: לולן ממושב אבן מנחם קרא היום (שלישי) לעבר שר החקלאות עודד פורר במהלך דיון על תקנות צער בעלי חיים אותן מקדם השר: ״תשים את המפתחות ותתפטר. אתה פודל של ליברמן. זו בושה שההורים שלי צריכים להתחנן על הפרנסה שלהם״. הלולן ברוך לגזיאל הטיח דברים אלה בשר פורר על רקע התקנות אותן הוא מציע, הנוגעות לגידול תרנגולות מטילות והחזקתן, שעשויות להביא לסגירתם של מאות לולים - ללא כל תמיכה של המדינה בעלות השדרוג שיידרש כדי לעמוד בתקנות.

הלולנים כבר ספגו נזק כלכלי בשנה החולפת עקב התפרצות שפעת העופות בישראל. יו"ר ועדת הכלכלה מיכאל ביטון אמר כי לא יצביע על תקציב המדינה אם לא יכלול סעיף של פיצוי של כ-100 מיליון לחקלאים. ביטון הוסיף: "אבסורד שלא מטפלים ב-85 מגדלים שנפגעו משפעת העופות".

מאות לולנים הקימו שלשום אוהל מחאה במושב זרעית שבגבול לבנון עקב קידום התקנות, שיביאו לדבריהם לפגיעה בפרנסתם של אלפי משפחות ובביטחון המזון של אזרחי ישראל. מזכיר ארגון מגדלי ההטלה, מוטי אלקבץ אומר כי ״פורר פועל לחיסול מיידי של ענף ההטלה ובכך לסגירת מאות לולים היושבים שבגבול לבנון ומפרנסים אלפי משפחות. פועלו של שר החקלאות יוביל לפגיעה בראש ובראשונה באזרחי המדינה הצורכים היום ביצים טריות ואיכותיות מהלולנים״.