חיילים אוקראינים שהסגירו את עצמם
צילום: משרד ההגנה הרוסי

בישראל בוחנים: הטסת חיילים אוקראינים פצועים לטיפול רפואי בארץ

הורוביץ: נטיס אזרחים פצועים על חשבוננו ונשלח תרופות במיליוני שקלים • כ-1,000 חיילים אוקראינים שהיו נצורים במפעל הפלדה במריופול נכנעו תוך 48 שעות, רוסיה: "נשפוט אותם כנאצים" • משרד ההגנה הרוסי פרסם סרטון בו נראים הלוחמים מסגירים את עצמם • אוקראינה: "מדובר בגיבורים - מצפים לחילופי שבויים"
עמיחי שטיין
18 במאי 2022
12:13
עודכן ב 15:29

ישראל שוקלת הטסת חיילים אוקראינים פצועים לקבלת טיפול רפואי בארץ. זאת, לאחר ששר הבריאות ניצן הורוביץ כתב בציוץ בטוויטר כי ישראל תטיס על חשבונה אזרחים אוקראינים פצועים לקבלת טיפול בארץ. בציוץ שפרסם היום (רביעי) הוסיף השר כי שוחח עם מקבילו האוקראיני, ואמר לו כי מיליוני שקלים נוספים יוקצו עבור תרופות לאוקראינה. עוד כתב הורוביץ כי "ישראל מגנה את הפלישה הרוסית האכזרית ועומדת לצד אוקראינה. זו עמדתנו החד משמעית, ואנחנו מגבים אותה במעשים".

במקביל, הדרמה במפעל הפלדה במריופול הגיעה לשיאה. בתוך 48 שעות 960 לוחמים אוקראינים שהיו נצורים במפעל נכנעו לכוחות הרוסים שהשיגו שליטה מלאה באזור העיר. לפי הודעה של משרד ההגנה הרוסי, 51 מהחיילים האוקראינים נמצאים במצב קשה והם פונו לקבלת טיפול רפואי בשטח שנמצא בשליטה רוסית. החיילים הסגירו את עצמם לאחר כחודשיים תחת מצור הדוק שהטילו הצבא הרוסי והכוחות הבדלניים המסונפים אליו.

משרד ההגנה של רוסיה פרסם היום סרטון בו נראים חיילים אוקראינים כשהם מסגירים את עצמם לכוחות רוסיים. באוקראינה מכנים את החיילים שנכנעו "גיבורים" ומצפים שהם יוחלפו במסגרת עסקת חילופי שבויים עם רוסיה. עם זאת במוסקווה לא ממהרים לאמץ את הרעיון. מנהיג הבדלנים בדונייצק הכריז היום: "עסקת חילופים לא עומדת על הפרק. הם פושעים נאציים שצריכים להישפט".