בחודש מרץ תציין ישראל עשור לפעילות במסגרת המב"ם (המערכה שבין המלחמות) נגד ההתבססות האיראנית בגזרה הצפונית, שהחלה בשנת 2013 ובשנים האחרונות תפסה תאוצה. לאחר התקיפות האחרונות שמיוחסות לישראל בסוריה באזור דמשק, במסיאף ובחלב, גורם ביטחוני בכיר אמר היום (חמישי) שהצבא זיהה נסיגה של אנשי מליציות שיעיות ופעילי חיזבאללה מעמדות צבאיות בסוריה.
הנזק לפני ואחרי: תמונות הלוויין מנמל התעופה חלב
הגורם אמר עוד כי לקראת חתימה על הסכם המים הכלכליים עם לבנון בתיווך אמריקני, בצבא משוכנעים שאיומי נסראללה נועדו ליחסי ציבור, לצרכים פנימיים, שהרי מרחב ההסכמות גדול ביותר לקראת סיום המחלוקות. יחד עם זאת, בצה"ל נערכים גם לאפשרות של הדרדרות ביטחונית בצפון.
בתוך כך, על רקע ההסלמה ויהודה ושומרון והחשש מפני הידרדרות נוספת לקראת החגים בהר הבית, בצה"ל אומרים שהמבצע ביהודה ושומרון יימשך ביתר שאת בעיקר בצפון השומרון: בג'נין ושכם רבתי.
במקביל, נעשים ניסיונות לפעול מול הרשות הפלסטינית שתפעל כדי להרגיע את השטח. בצה"ל אומרים כי הסיבה המרכזית לעלייה בהיקף הטרור היא ההתרופפות בתפקוד המנגנונים הפלסטיניים, וכי גם על הרשות להבין שצה"ל ייכנס לסמטאות כדי להביא מבוקשים.