הוול סטריט ג'ורנל דיווח היום (רביעי) כי ישראל ביצעה תקיפות אוויריות במזרח סוריה נגד שיירת כלי רכב החשודים בהברחת נשק איראני, לאחר שחצתה את הגבול מעיראק. לפי ההערכה, לפחות חלק מכלי הרכב העבירו תחמושת וטילים בנוסף לנפט
מוקדם יותר הערוץ הלבנוני אל-מיאדין, המזוהה עם חיזבאללה, דיווח כי ישראל היא שעומדת מאחורי תקיפת שיירה של מליציות פרו-איראניות בגבול בין עיראק וסוריה בשעות הלילה. לפי הדיווח, התקיפה בוצעה באמצעות מל"טים.
מרכז המעקב הסורי לזכויות אדם, גוף אופוזיציוני שמקום מושבו בבריטניה, דיווח כי התקיפה כוונה למשאיות שהובילו נשק ומכליות נפט ושישנם 14 הרוגים, רובם בשורות המיליציות. המרכז הוסיף כי התקיפה התרחשה בפבר המזרחי של העיירה אל-בוכמאל השוכנת בגבול עם עיראק. נטען כי גם הותקפה עמדה צבאית של המיליציות הפרו איראניות בקרבת האזור.