מנכ"ל ומייסד מטא (לשעבר פייסבוק) מארק צוקרברג אישר היום (רביעי) כי חברתו תפטר כ-13% מעובדיה. על פי ההערכות, מדובר ביותר מ-11 אלף אנשים שישוחררו. כמו כן, סוכנות הידיעות "רויטרס" מדווחת כי תוארך הקפאת הגיוסים למשך הרבעון הראשון.
במכתב פיטורים פומבי שפרסם, ציין צוקרברג כי הקיצוצים צפויים להתרחש בשני מגזרי פעילות עיקריים - קבוצות החברה והאפליקציות (כדוגמת פייסבוק, אינסטגרם, וואטסאפ), ובמעבדות המציאות (Reality Labs) שלהן פעילות ענפה בישראל.
לכאן חדשות נודע כי חלק מעובדי מטא בישראל החלו לקבל זימונים לשימוע לפני פיטורים. בינתיים לא ידוע כמה עובדים יפוטרו. בד בבד במשרדי החברה בישראל הנחו את העובדים באופן גורף שלא לדבר עם התקשורת. כיום, על פי הדיווחים האחרונים, מועסקים בישראל כאלף עובדים, ועדיין לא ברור על כמה מהם הפיטורים ישפיעו.
ביום שני האחרון, "הוול סטריט ג'ורנל" דיווח כי חברת מטא תחל ביום רביעי בפיטורים ההמוניים, על רקע המשבר המתמשך בחברה, וחוסר ההצלחה בהשקעה המסיבית של ענקית הטכנולוגיה בעולמות ה"מטאוורס". הפיטורים ההמוניים יהיו הראשונים מסוגם מאז הוקמה החברה לפני כ-20 שנה.