ג'נין

תיעוד: המסתערבים חיסלו מחבלים מבוקשים בג'נין

הכוח נחשף בזמן הפעילות, הוקף בהמון - וחולץ בלי פגע • היעד שחוסל: קרוב משפחה של המחבל מהפיגוע בדיזנגוף לפני שנה • שני מחבלים נוספים חוסלו
כרמל דנגור, רועי שרון ועמרי חיים
16 במרץ 2023
15:31
עודכן ב 18:27

כוחות ימ"מ פעלו חוסלו היום (חמישי) ארבעה מחבלים בג'נין. בעקבות מידע מודיעיני הכוחות חיסלו את המבוקשים - נדאל אמין חאזם, כבן 28 תושב ג'נין, פעיל הג'יהאד האיסלאמי שהניע פעילות טרור משמעותית ותיכנן פיגועים נוספים. היעד השני הוא יוסף אבו אשרין, כבן 30 גם הוא תושב ג'נין, המעורב בפעילות טרור, ייצור מטענים ובירי לעבר כוחות צה״ל.

המחבלים שחוסלו: נידאל חזאם, יוסף שרים, מוחמד עוואדין ולואי א-זע'יר

לאחר החיסולים, הכוח המסוערב נתקל בהפרת סדר מאסיבית בה חשודים יידו אבנים וחפצים על כלי הרכב של הכוחות ומנעו מהם לצאת. הכוח התבצר במבנה סמוך עד הגעת כוח צה"ל שהוציא אותם בלא פגע מהעיר. שני מחבלים נוספים נהרגו במהלך הפעילות - אחד מהם ניסע לתקוף את הכוח עם לום ברזל.

בשבוע שעבר כוחות מסתערבים של מג"ב חיסלו שלושה מחבלים פלסטינים בכפר ג'בע דרומית לג'נין, אליו נכנסו לצורך ביצוע מעצרים. השלושה, שהיו היעד למעצר, יצאו מכלי רכב ופתחו באש לעבר הלוחמים, שהשיבו בירי. בחיפוש עליהם נמצאו מטעני חבלה פעילים עם הסמל של הג'יהאד האסלאמי, אקדחים ורובה וקיים חשד כי שהתכוונו לבצע פיגוע. לא היו נפגעים בקרב הלוחמים.