בפעם השנייה בתוך עשרה ימים, ישראל לא מגיבה לירי רקטות מרצועת עזה לדרום. תושב שדרות, דביר סאסי, אמר הבוקר (ראשון) בשיחה עם כאן חדשות כי הוא חש "מזועזע ופגוע". לדבריו, "שוב שוכחים אותנו, זו ממשלת אכזבה על מלא".
סאסי הוסיף ואמר: "הלילה אתמול מחזיר אותנו אחורה, לתקופה שיורים עלינו ואת אף אחד זה לא מעניין, לאף אחד זה לא אכפת. ההפגנות בתל אביב נמשכות כרגיל. הממשלה ממשיכה את סדר היום שלה בהצבעות על הרפורמה המשפטית, שהיא חשובה בפני עצמה, אבל החיים שלנו נזרקו כבר לעשר שנים אחורה. יכולים לטפטף פה חופשי קסאמים ואף אחד לא מתייחס".
הוא המשיך וסיפר: "זה מבאס כפליים, כי אני בעצמי הייתי פעיל בבחירות של האגף הימני במפה ושכנעתי אנשים להצביע. אמרתי להם 'בואו תצביעו ימין' כדי שבשדרות ובעוטף עזה היו יותר שקט, שייטפלו במדיניות פחות מכילה. פתאום אני מגלה שאף אחד לא עושה עם זה כלום. שוב שוכחים אותנו ומשאירים אותנו בין הפטיש לסדן. העיקר הרפורמה המשפטית, אלף ואחד דברים שהממשלה הזאת עושה".
> פחות משבוע לרמדאן: עשרות התראות לפיגועים
לפני כשבוע וחצי, אחרי פעולת צה"ל בג'נין, מחבלים שיגרו רקטה לעבר קיבוץ ניר עם הסמוך לשדרות, אך היא נפלה ככל הנראה בתוך הרצועה ולא חצתה לשטח ישראל. כשבועיים קודם לכן, לאחר פעולת צה"ל בשכם, מחבלים ירו שש רקטות לעבר שדרות ואשקלון, שלא גרמו לנפגעים או נזק.
בתוך כך, היום צפויה להיפתח הוועידה המדינית-ביטחונית בשארם א-שייח, מפגש ההמשך של פסגת עקבה. ישתתפו בה בכירים מישראל, מהרשות הפלסטינית, מארצות הברית, מירדן וממצרים.
בהכנת הידיעה השתתפה גילי כהן.