נבחרת העתודה בביקור היום אצל ראש הממשלה
צילום: עודד קרני, איגוד הכדורסל

רגב: לשלב כדורסלנים ישראלים, במיוחד במכבי ת"א

נבחרת העתודה הגיעה לביקור אצל ראש הממשלה ושרת התרבות והספורט יצאה בהצהרה שנויה במחלוקת. לאחר מכן הוציאה הבהרה שדבריה נאמרו בהומור והיא מעריכה את פועלה של מכבי
ליאן וילדאו ועופר חלפון
24 ביולי 2019
13:27

במהלך ביקור היום (רביעי) של נבחרת העתודה של ישראל בכדורסל אצל ראש הממשלה, שרת התרבות והספורט יצאה בהצהרה שנויה במחלוקת. רגב אמרה באירוע כי "צריך לפעול כמה שיותר כדי לשלב שחקנים ישראלים בליגת העל" והוסיפה כי עיקר המאמצים צריכים להיות מופנים כלפי מנהלת הליגה ובעיקר מכבי תל אביב כדי שזו תשתף יותר שחקנים ישראלים.

לאחר מכן הוציאה השרה הבהרה שדבריה נאמרו בהומור והיא מעריכה את פועלה של מכבי. בהודעה נמסר: "שרת התרבות והספורט מירי רגב מבקשת להבהיר כי דבריה נאמרו בהומור והשרה מבקשת להביע הערכה לפועלם של אנשי הנהלת מכבי ת"א, לשחקניה ולהישגיה של הקבוצה שהעמידה את הכדורסל הישראלי על המפה".

עוד הוסיפה רגב שהיא "מבקשת להביע הערכה עצומה שאין חולק עליה על תרומתו של יו"ר מכבי תל אביב שמעון מזרחי לענף הכדורסל ולמעמד הענף באירופה ובעולם". השרה הבהירה ש"המשרד, יחד עם המנהלת ואיגוד הכדורסל, מקדמים את סוגיית חיזוק השחקן הישראלי ופועלים על מנת שהשחקנים, בוגרי מחלקות הנוער, יזכו ליותר דקות משחק. מכבי ת"א שותפה מלאה למהפכה הזו".

הנבחרת הגיעה לביקור אחרי הזכייה ההיסטורית ביום ראשון באליפות אירופה. לפני כחודש ביקר בחריפות פיני גרשון, המנהל המקצועי של האיגוד, את רגב ואת החלטת משרדה להעביר כחמישה מיליון שקלים למנהלת הליגה, כדי שזו תתעדף קבוצות שישלבו יותר שחקנים ישראלים במקום להעביר את הכסף לאיגוד הכדורסל.