ההופעה בהפרדה בעפולה
צילום: מאיר וקנין, פלאש 90

גפני: "אמירות שביהמ"ש דואג לזכויות המיעוט - הכול שקר"

בג"ץ ביטל את פסק הדין שקבע שניתן לקיים את האירוע בעפולה בהפרדה, ועורר תגובות סוערות במערכת הפוליטית. בש"ס אמרו: "נמשיך להיאבק כדי לשנות את ההחלטה הזו"
יערה שפירא ועקיבא ווייס
15 באוגוסט 2019
00:07

בג"ץ ביטל הערב (רביעי) את פסק הדין שקבע שניתן לקיים את האירוע בעפולה בהפרדה, ועורר תגובות סוערות במערכת הפוליטית. יושב ראש דגל התורה חבר הכנסת משה גפני אמר: "זה היה צפוי. דווקא ההחלטה של השופט שאפשר לקיים את האירוע הייתה ההפתעה. כל האמירות שבית המשפט דואג לזכויות המיעוט - הכל שקר. הם לא רואים לנגד עיניהם, לא זכויות מיעוט ולא דמוקרטיה. זה מלחמה על השם ועל משיחו ואנחנו לא נרפה, לא נוותר ונמשיך בעזרת השם את המאבק בכל הכוח".

גם תגובתה של תנועת ש"ס לא איחרה לבוא: ״צר לנו ששופטי בג״ץ בחרו בפלפולים משפטיים לא רלוונטיים על פני השכל הישר וההיגיון. אנו נמשיך להיאבק כדי לשנות את ההחלטה הזו ולאפשר לכל ציבור במדינת ישראל את הזכות לחיות על פי אמונתו ואורחות חייו ללא כפייה״.

עורך הדין ישראל באך יועצה המשפטי של ש"ס אמר בדיון כי "בית המשפט שוב הוכיח את גישתו כי השוויון נעצר, כאשר מדובר בחרדים ובנימוקי פרוצדורה. הוא מחה במחי יד הישג משפטי חשוב שנפסק היום לטובת הציבור החרדי".

לעומתם, בצד השני של המחנה הפוליטי נשמעו קצת אחרת. חבר הכנסת אלי אבידר מישראל ביתנו אמר בעקבות ההחלטה: "אריה דרעי שמח מוקדם מדי. בית המשפט פסל את ההחלטה הקודמת שאיפשרה לקיים מופע בהפרדה מגדרית מלאה. הבעיה היא עם ראשי העיר שמבוהלים מאריה דרעי ופועלים בניגוד לטובת התושבים שלהם. ב-17 בספטמבר ישראל ביתנו תחזיר את השפיות לישראל".

במחנה הדמוקרטי הגיבו גם הם לפסיקת בג"ץ: "בית המשפט הוא חומה בצורה ששומרת על חזון מגילת העצמאות: מדינת מופת של שוויון ללא הבדלי דת גזע ומין. זוהי בדיוק הסיבה שהכהניסטים והסמוטרי׳צים נאבקים בו - הוא החומה שמפרידה בינינו לבין החזון המשיחי שלהם, חזון שנתניהו מוכן להגשים בתמורה לעסקת השוחד - מדינת הלכה תמורת הימלטות מאימת הדין. יש שופטים בירושלים!״

בפסק הדין נכתב: "שקלנו את טיעוני הצדדים. מקובלת עלינו עמדת המערערות והיועץ המשפטי לממשלה כי בית המשפט לעניינים מינהליים לא היה מוסמך ליתן סעד שמשמעותו ביטול פסק הדין בעתירה הראשונה שניתן מספר ימים קודם לכן. אנו מבטלים אפוא את פסק הדין נושא הערעור. למותר לציין כי פסק הדין בעתירה הראשונה עומד בעינו".

בית המשפט המחוזי בנצרת קבע היום כי עיריית עפולה רשאית לקבוע האם לקיים הפרדה בין גברים לנשים בהופעתו של הזמר מוטי שטיינמץ. השופט קבע כי הוא משאיר לשיקול דעתה של העירייה את האופן שבו יתקיים האירוע. בכך קיבל בית המשפט את עתירת מפלגת ש"ס כנגד האיסור שהוצא בתחילת השבוע, בית המשפט העליון כאמור קבע כי היה מדובר בהחלטה שלא הייתה צריכה להתקבל.