בטלוויזיה הממלכתית האיראנית דווח הערב (ראשון) כי איראן הצליחה בשיגור לוויין מתוצרת עצמית בשם "זפאר" לחלל. אולם לאחר מכן הודה גורם רשמי במשרד ההגנה בטהראן כי הלוויין לא הצליח להגיע לגובה המקסימלי כדי להיכנס למסלול סביב כדור הארץ כמתוכנן. לפני כשנה ביצעו האיראנים ניסיון נוסף של שיגור לוויין לחלל - שהתרסק.
בחשבון הטוויטר של המנהיג העליון האיראני, עלי חימנאי, צויצה הודעה הממשבחת את ההתקדמות המדעית של הרפובליקה האיסלאמית. ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב לכישלון השיגור ואמר: "הם גם נכשלים בהעברת נשק לסוריה וללבנון, כי אנחנו פועלים שם כל הזמן כולל בימים אלה".
בתוך כך, הרשויות באיראן הציגו היום לראווה טיל בליסטי חדש בשם "ראאד 500" המגיע לטווח של עד 500 קילומטרים - 200 קילומטרים יותר מטיל בליסטי קודם שפותח במדינה.