הירידות בבורסה חותכות בחדות את החסכונות לפנסיה של הציבור הישראלי. מה עושים עם הכסף, האם זה הזמן לגעת בו, ומה המדינה עשתה בשביל להגן על החוסכים המבוגרים? קרן נויבך ושאול אמסטרדמסקי בדקו בשבילכם.
הם מעצבים את הזהות שלנו ומשפיעים על הבריאות שלנו. הם חלק בלתי נפרד מהתרבות שלנו. הם מקור לבושה, חשש, גאווה, מבוכה, פחד ושלל רגשות נוספים. קרן נויבך ודנה פרנק מדברות על ציצים. על היחס אליהם לאורך ההיסטוריה, על המקום שלהם בתרבות, על ההשפעה האדירה שלהן על הבריאות של נשים ועל האופן שבו הם מעצבים את היחס לגוף שלנו ולעצמנו.
שלוש פעמים הלכנו לבחירות בשנה האחרונה, האם זה אומר ששיטת הבחירות בישראל לא עובדת? או שהיא עובדת לא רע בכלל, אבל הפוליטיקאים עצמם הם הבעיה? וגם אם היא יחסית בסדר, האם יש בכל זאת מה לשפר בה, כדי שניתן יהיה להקים כאן ממשלה ולנהל את המדינה? קרן נויבך ויואב קרקובסקי מנסים לעשות לכם קצת סדר בשיטת הבחירות הישראלית ובודקים איך ניתן לשפר אותה.
הקול הערבי, הקול החרדי, הציונות הדתית ויוצאי אתיופיה, פרק בונוס של "קרן עושה סדר" לרגל בחירות מועד ג'. על הפוליטיקה הקטנה וגם על זרמי העומק שמשנים את החברה הישראלית. אלו שגם ישפיעו על דפוסי ההצבעה של הקבוצות שיכריעו את הבחירות הקרובות. או שלא. ואז נפגש כולנו לעוד סיבוב.
איזה ספר תיקחו איתכם לאי בודד? אתם לא באמת צריכים לענות. למה להתלבט כשיש לכם את הזמן והאפשרות לקרוא עוד ועוד? לרגל ההכרזה על המועמדים הסופיים לפרס ספיר, קרן נויבך משוחחת עם ארבע המועמדות והמועמד. חמש שיחות שכל אחת מהן היא הזמנה לעולם אחר שמחכה לכם בתוך הספר הבא שתקראו.
למה הסתירו חברות האנרגיה את הנתונים על שינוי האקלים שהיו ידועים להם כבר בשנות ה-70? מי המדינה הכי מזהמת, ומי הכי פחות? מה האינטרסים של מי שמכחיש את משבר האקלים, ואיך הפך גם הוויכוח על משבר האקלים לוויכוח בין ימין לשמאל? קרן נויבך ושרון וכסלר צוללות אל הפוליטיקה והכלכלה של משבר האקלים.
למה אנחנו נרתעים מזקנים? למה אנחנו מדברים מעל לראש שלהם? למה אנחנו לא רוצים לראות את ולחשוב על המקום שאליו כולנו נגיע? קרן נויבך בשלוש שיחות על נפלאות הזקנה: שלושה אנשים שהחברה כבר תייגה אותם כזקנים או זקנות והם מספרים על היחס שלהם לגיל, למצב הגוף, המוח והלב. שלוש שיחות שיגרמו לכם לא לפחד מהזיקנה, ואחר כך לחשוב עליה קצת אחרת.
למה משרדי הממשלה לא מדברים אחד עם השני? למה יש עדיין פקס בעולם? למה פנקס החיסונים עדיין מנייר? וגם טופס 17? או במילים אחרות: איך יכול להיות שמדינה שמגדירה את עצמה סטארט אפ ניישן מפגרת מאחור בכל מה שנוגע להליכים בירוקרטיים שהאזרח נדרש אליהם, על בסיס כמעט יום יומי? יחד עם שאול אמסטרדמסקי צללנו אל נבכי הבירוקרטיה הישראלית בניסיון להבין, למה זה לא עובד? ומתי זה סוף סוף יעבוד?
צפוף לכם? בכביש? בבית החולים? בבית הספר? על חוף הים? עכשיו תדמיינו איך יראו החיים שלנו כשבישראל יהיו 20 מיליון תושבים. קרן נויבך ואורן אהרוני בדקו האם יש מישהו שיושב ומתכנן איך יראה העתיד של כולנו וכמה מהתוכניות האלו באמת יצאו לפועל?
איך גורמים לנו לא להבריז לרופא? לחסוך יותר? לנסוע בתחבורה ציבורית? אבל גם לקנות תיק ב-1500 ש"ח שאנחנו ממש לא צריכים? על הדרכים לגרום לנו לעשות דברים שלפעמים הם לטובתינו ולפעמים ממש לא, בתחום שמפגיש בין פסיכולוגיה לכלכלה. קרן נויבך וצוות סדר יום מסבירים מה זו כלכלה התנהגותית