מספר הנדבקים בעולם בנגיף הקורונה בעולם ממשיך לטפס ועומד על יותר מ-10 מיליון נדבקים. בדומה לישראל, נרשמו עליות חדות במספר הנדבקים בין היתר גם בצ'כיה, יפן וברזיל. במחוז בוואריה בגרמניה מנסים טקטיקה חדשה – בדיקות קורונה בחינם לכל מי שיבקש ובלי קשר להופעת סימפטומים.
בימים האחרונים, מספר הנדבקים בישראל מעורר דאגה רבה בקרב הגורמים המקצועיים. רק הבוקר שלחה יו"ר האיגוד הישראלי למחלות זיהומיות, פרופ' מירי וינברגר, מכתב למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי, בו היא מתארת את חששותיה: "בשבועיים האחרונים אנו עדים לעלייה דרמטית במספר הנדבקים היומי בקורונה. בימים האחרונים ישנה גם עלייה בגיל הנבדקים ובגיל המתאשפזים, אנו עלולים לאחר את הרכבת ואף לאבד שליטה", אמרה.
אבל ישראל לא לבד. מדינות רבות רושמות עליות חדות במספר הנדבקים בתקופה האחרונה. צ'כיה, מדינה שקרובה לישראל בכמות האוכלוסייה, רושמת עלייה חדה של כ-260 מקרי הידבקות חדשים תוך 24 שעות, הנתון הגבוה ביותר במדינה מאז ה-8 באפריל. ביפן מדווחים על 92 מקרי הידבקות חדשים, 60 מהם בבירה טוקיו. נתון זה הוא הנתון הגבוה ביותר במספר הנדבקים בבירה היפנית מאז סיום מצב החירום במדינה ב-25 במאי. בברזיל, אחת המדינות שסובלות במיוחד מהנגיף, מתו ביממה החולפת 1,109 חולים בקורונה. במדינה הדרום אמריקנית הענקית, שמונה יותר מ-200 מיליון תושבים, נדבקו עד כה כ-1,613,667 בני אדם.
במחוז בוואריה בגרמניה הודיעו כי כל תושב שיחפוץ בכך יוכל לעבור בדיקת קורונה, ללא קשר לסימפטומים. הבדיקות ימומנו על ידי קופות החולים והממשלה המקומית, כשאנשים הסובלים מסימפטומים יקבלו קדימות לביצוע הבדיקה. בנוסף, מתבצעות בדיקות נרחבות של עובדי מפעלי ייצור הבשר במחוז, ״כדי לבדוק האם התנאים והטמפרטורה שבה עובדים במפעלים האלה גורמים לכך שלנגיף קורונה קל יותר להתפרץ שם״, כך על פי שרת הבריאות של בוואריה.
אמש פורסם כי האיחוד האירופי יפרסם רשימה של מדינות שכניסת אזרחיהן תותר בתחילת החודש הבא, כשישראל אינה ברשימה. האירופים, שלראשונה מאז תחילת המשבר פותחים את השמים לתיירים, עוקבים בדריכות אחר המדינות בהן הנגיף מתפשט. לפי הדיווחים, ישראל לא תיכלל ברשימת המדינות שאזרחיה יוכלו להיכנס למדינות האיחוד. לצד ישראל ייכללו גם ארה"ב, רוסיה, טורקיה וסעודיה שגם בהן נגיף קורונה צובר תאוצה.