לזכור את אנה: היום לפני 90 שנה נולדה אנה פרנק – הילדה היהודייה המפורסמת בעולם, שכתבה את היומן התיעודי המוכר ביותר, שפורסם אחרי מותה על ידי אביה. פרנק, שנספתה במחנה הריכוז ברגן־בלזן, תיעדה בצורה אישית, בין היתר, את התקופה שבה הסתתרה יחד עם משפחתה מהנאצים במחבוא בבית משרדים באמסטרדם. היומן הפך אותה לסמל ופורסם בשלל שפות.
הסופר האיטלקי־יהודי פרימו לוי כתב בזמנו על היומן: "אנה פרנק אחת מרגשת אותנו יותר מאין ספור אחרים, שסבלו כמוה אך פניהם נותרו בחשכה. ייתכן שעדיף כך; אם היינו יכולים להכיל את כל הסבל של כל אותם אנשים לא היינו יכולים לחיות". פרנק ביקשה לעצמה ולנו עולם צודק יותר, ולכבוד הולדתה בחרנו להיזכר בשתי כתבות מיוחדת שכרוכות בגורלה הטרגי.
חנה, סול ואברהם הכירו את אנה פרנק עוד כשהיו בגן, באמסטרדם של לפני המלחמה. הם היו החברים הכי טובים שלה. 70 שנה אחרי שהיומן המוכר בעולם יצא לאור – הם התכנסו לפגישה מיוחדת בישראל וסיפרו בהתרגשות עצומה את שזכור להם על חברתם הטובה, שהזכירה אותם פעמים רבות ביומנה. "גרנו כניסה ליד כניסה, הלכנו כל יום ביחד לבית ספר. היא הייתה תמיד במרכז העניינים – היא הייתה פלפלית. אמא שלי אמרה 'הקדוש ברוך הוא יודעת הכל, אבל אנה יודעת יותר טוב'".
צפו במפגש המרגש
חוויותיה של אווה שלוס מהשואה כמעט זהות לאלו של האחות החורגת שלה שהפכה לסמל - רק שהיא שרדה את זוועות המלחמה. לאחר שאמה, גם ניצולת אושוויץ, התחתנה עם אוטו פרנק, אווה חיה שנים רבות בכעס מאחר שהרגישה כי סיפורה נצרב בצל אחותה החורגת אנה: "הרבה שנים באמת התרגזתי כשהציגו אותי לא בתור מי שאני אלא בתור אחותה של אנה פרנק. לאחר מכן הבנתי שאני לא יכולה לקנא במישהי שנרצחה בגיל 14".
צפו בריאיון עם אחותה של אנה פרנק
גם בגרמניה מציינים היום את הולדתה של פרנק. שר החוץ הגרמני, הייקו מאס, אמר לרגל הולדתה של אנה כי "אנה פרנק נותנת לנו אומץ וזאת על אף שאנחנו חיים בזמנים הרבה יותר פשוטים ממנה. בואו נשמע בעצתה ובואו נשפר את העולם לפחות כך שלפשיזם לעולם לא יהיה סיכוי שוב".
בשנת 2017 יצא לאור רומן גרפי מיוחד המבוסס על חייה של אנה פרנק, שיצרו הבמאי ארי פולמן והמאייר דוד פולונסקי. זוהי יצירת הקומיקס הראשונה שזכתה לאישור קרן אנה פרנק. הספר יצא ברחבי העולם בכ־40 שפות וראה אור גם בישראל. בשנה שעברה זכה הקומיקס בפרס הספר המיועד לילדים ולנוער של יד ושם. בנימוקי הזכייה נטען כי "העיבוד הגרפי הייחודי מציע קריאה מחודשת המתאימה לקוראים בני זמננו".