בימים האחרונים רשויות מקומיות החלו לפנות לאוניברסיטאות ברחבי הארץ כדי למשוך סטודנטים שיבואו להחליף מורות וגננות שלא מעוניינות לקחת חלק בתכנית שינוי לוח החופשות במערכת החינוך - "בתי הספר של החגים".בנוסף לכך, ברשויות גם החלו לפנות לבני נוער מעל גיל 16 שעברו קורס מדריכים צעירים, שיכולו לשמש כסייעת נוספת בגנים ובבתי הספר. כך פורסם היום (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11.
התכנית, שאמורה להתחיל כבר בפסח הקרוב, כוללת קיצור של החופשות במערכת החינוך ופתיחת מסגרות חלופיות לילדי הגנים והכיתות הנמוכות. שר החינוך נפתלי בנט ושר האוצר משה כחלון הכריזו על התכנית במסיבת עיתונאים לפני כחודש. עם זאת, כבר לפני כשבועיים פורסם בכאן חדשות על הבעיות ברשויות המקומיות למצוא כוח אדם שיעבוד במסגרת התכנית, ועל סירובן של מורות וגננות לעבוד בחגים.
מורות וגננות רבות טוענות שפשוט לא משתלם לקחת חלק בתכנית. "אם אתה רוצה כוח אדם איכותי, אז אתה צריך להשקיע. תבוא גננת עייפה ומותשת להיות עם 35 ילדים שזו אחריות מאוד גדולה", אמרה אחת הגננות. מורה אחרת סיפרה כי "הסכום הזעום שאנחנו מקבלים לא יהפוך אותנו לעשירים".
ממשרד החינוך נמסר אז בתגובה כי "התוכנית מתוקצבת בסכום של 400 מיליון שקל בשנה, סכום שכולל פעילות חינוכית עשירה וכן צוותי חינוך איכותיים שיבחרו להשתתף בפעילויות". כעת כבר ישנם הורים שאומרים כי נראה שבמשרד החינוך יש התפשרות על מי שיעביר את התוכן הלימודי במסגרת התכנית, בתמורה לכותרות של קיצור חופשות החגים.