שידור אזכרת בן גוריון הועבר בעמוד הפייסבוק של חברת הצילום עם תמונת לוי אשכול

אזכרת בן גוריון הועברה עם תמונת לוי אשכול
מחברת "איסתא" שהפיקה את האירוע נמסר: "הצלם פרסם את התמונה באתר הפרטי שלו וללא אישור חברת ההפקה"
מחבר דורית אסף מזרחי ושני נחשוני מחבר דורית אסף מזרחי ושני נחשוני
Getting your Trinity Audio player ready...
תמונת לוי אשכול בהזמנת משרד התרבות לאזכרת בן גוריון - 4.12.2019
צילום:

בעמוד פייסבוק של חברה המספקת שירותי פייסבוק לייב התפרסמה היום (רביעי) תמונתו של ראש הממשלה השלישי, לוי אשכול, כשקופית פתיחה של שידור טקס הזיכרון הממלכתי לראש הממשלה הראשון, דוד בן גוריון שחל היום. נכדו של בן גוריון, יריב בן אליעזר, זעם על הטעות וצייץ בחשבון הטוויטר: "כנראה יש במשרד התרבות הרבה פקידים שלא עברו יחידה אחת אפילו בהיסטוריה של מדינת ישראל. למירי רגב הפתרונים".

במשרד התרבות מסרו: אין כל קשר בין משרד התרבות והספורט לשקופית המדוברת שבוצעה על ידי חברה פרטית תוך שימוש בלוגו המשרד ללא כל אישור. בעקבות המקרה בוחן המשרד אפשרויות של פתיחת הליכים משפטיים כנגד החברה. נציין כי בשידור בעמוד הרשמי של מרכז ההסברה, המטה לטקסים ולאירועים ממלכתיים, ניתן לראות את הוידאו כפי ששודר ללא השקופית עם הטעות.

מ"איסתא", חברת ההפקה של טקס האזכרה הממלכתי לדוד בן גוריון, נמסר בתגובה: הצלם שצילם את האירוע, פרסם את התמונה המדוברת באתר הפרטי שלו וללא אישור חברת ההפקה. האירוע, שעבר דרך מרכז ההסברה ולמשרד התרבות והספורט - עבר ללא דופי. בהזמנה המקורית שהופצה, היתה תמונתו של בן גוריון. בעקבות הפרסום נעשתה פניה ליריב בן אליער, התנצלנו עמוקות בפניו, ונמשיך את הטיפול מול הצלם".

הפופולריים