השרה וחברת הכנסת לשעבר אורה נמיר מתה בגיל 88

השרה וחברת הכנסת לשעבר אורה נמיר מתה בגיל 88
נמיר נבחרה לכנסת לראשונה ב-1974, וכיהנה בתפקיד זה עד 1996. בממשלת רבין השנייה כיהנה כשרה לאיכות הסביבה ושרת העבודה והרווחה. התגוררה שנים רבות בתל אביב בדרך נמיר, הקרויה על שם בעלה המנוח
מחבר מערכת כאן חדשות מחבר מערכת כאן חדשות
אורה נמיר
צילום: משה שי, פלאש 90

חברת הכנסת מטעם מפלגת העבודה והשרה לשעבר אורה נמיר מתה היום (ראשון) בגיל 88. טרם נמסרו פרטים על מועד ומקום הלווייתה. היא התגוררה במשך שנים רבות בתל אביב בדרך נמיר, אשר קרויה על שם בעלה המנוח מרדכי נמיר.

"אינני רואה סיבה לא לנסות להידבר עם הערבים": ריאיון עם נמיר ב-1986

נמיר נולדה בחדרה ב-1930. בכנסת השנייה, בין השנים 1955-1951, כיהנה כמזכירת סיעת מפא"י והנהלת הקואליציה. ב-1974 נבחרה לראשונה לחברת כנסת, וכיהנה בתפקיד זה ברציפות עד 1996. בממשלתו השנייה של יצחק רבין, בין השנים 1996-1992, כיהנה כשרה לאיכות הסביבה, ולאחר כחמישה חודשים בתפקיד זה, מונתה לשרת העבודה והרווחה.

בפריימריז של מפלגת העבודה, לקראת הכנסת ה-14, נבחרה נמיר למקום ה-13 והחליטה לפרוש מהחיים הפוליטיים. בין 1996 ל-2000 כיהנה כשגרירת ישראל בסין. בבחירות לכנסת ה-16 ב-2003 התמודדה נמיר ברשימת עם אחד של עמיר פרץ.

העיתונאי יעקב אחימאיר, שהיה מידידיה של נמיר, ספד לה: "היא הייתה פרלמנטרית מאוד חרוצה ומסורה למטרות שלה. היא תמיד אמרה את מה שהיא חושבת בצורה לא דיפלומטית, אבל היא הייתה דמות ציבורית חשובה, לא מתפשרת על העמדות שלה".


בריאיון לגדעון רייכר בתוכנית "ערב חדש" ב-1986, כשכיהנה כחברת כנסת, אמרה נמיר על ההידברות מול הפלסטינים: "לגבי חלק ממדינת ישראל, כמעט כל ערבי הוא 'אש"פיסט', וכל מי שמעיז לדבר עם פלסטיני - אפילו הוא 'אש"פיסט'. אני לא שייכת להיסטריה הזאת, ואינני שייכת לאלה שחושבים שערבים ככלל אינם בני אדם. אנחנו חיים ונחיה עם הערבים בארץ. ואיני רואה כל סיבה שלא לנסות להידבר איתם ולשמוע אותם".

מפלגת העבודה ויושב הראש שלה, עמיר פרץ, ביכו את לכתה של אורה נמיר. בהודעה שפרסמה המפלגה נאמר כי נמיר פעלה רבות בנושאים החברתיים ונלחמה למען השוויון, למען הפעלת חינוך חינם לילדים, בעד יום לימודים ארוך. "ממפעל חייה נהנים היום כל אזרחי ישראל.מפלגת העבודה משתתפת בצער המשפחה".

נשיא המדינה ראובן ריבלין ספד לנמיר: "פטירתה של חברת הכנסת, השרה, ושגרירת ישראל בסין לשעבר, הגברת אורה נמיר מצערת מאוד. בתפקידים השונים שמילאה פעלה הגברת נמיר לקידום מעמדן של נשים והוועדה בראשותה היא שהמליצה על חקיקת חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, שהוא כיום אבן יסוד בחוקי התעסוקה בישראל. בהמשך דרכה כשרת הרווחה תרמה אורה רבות בעשייתה לפיתוח הסיוע לחוליות החלשות בחברה ברגישות ובאחריות. העם בישראל ימשיך ויוקיר את זכרה ועשייתה. יהיה זכרה ברוך".

חבר הכנסת פרץ כתב כי הוא כואב את מותה של אורה שאת יחסיו יחסיו האישיים עמה כינה: מדהימים. "אהבתי את השיחות איתה. אורה היתה עבורי האורים והתומים בנושאים החברתיים. היינו שותפים לאורך כל הדרך כראשונים במחנה רבין וכראשונים להילחם למען השלום בתוך המחנה. גם בעתיד, מורשתה כלוחמת חברתית תעמוד נר לרגליי בכל אשר אלך. יהי זכרה ברוך״.


יעקב אחימאיר, איש כאן חדשות וידידה של אורה נמיר, ספד לה בתוכנית "קלמן-ליברמן" בכאן רשת ב: "היא הייתה פרלמנטרית מאוד חרוצה ומסורה למטרות שלה. היא תמיד אמרה את מה שהיא חושבת בצורה לא דיפלומטית, אבל היא הייתה דמות ציבורית חשובה, לא מתפשרת על העמדות שלה".

הפופולריים