-
מי אשם ואיפה טעינו? הדור הצעיר בדיבייט על המצב
-
"איפה המדינה?": שורדי השבי שנאלצים לפנות לגיוס המונים
-
לא קלה היא: הסיפור האמיתי והמפתיע של "דרכנו" | שיר אחד
-
סדרת דוקו על החיים מאחורי הסורגים | צלמון, פרק הבכורה
-
איך הגיבה יובל רפאל כששמעה לראשונה את השיר לאירוויזיון?
-
קופים מעופפים: החיות שהוברחו לישראל בעזרת רחפנים
-
מי הרג את ים המוות?
-
סוף תקופה: נעמה בצלאל סוגרת את המותג המצליח

"אולי אני משפיע על המעי שלו?": ראש עיריית רמלה לא אוהב לשמוע ביקורת
תגובת עיריית רמלה:
צר לנו שמר הראל שהם בוחר לפרש באופן לא ענייני את דרך ניהול ישיבות המועצה. המציאות היא שראש העיר מקדיש זמן ומענה לכל שאלה המועברת למזכירות העירייה, ולמעשה, כל מי שצופה בישיבות המועצה יכול לראות זאת בבירור. באשר לטענות לגבי שקיפות, עיריית רמלה גאה להיות ברשימת הערים המובילות בשקיפות על פי מדד שקיפות ישראל, כבר מספר שנים ברצף. אולי במקום לבזבז זמן על הפצת סרטונים מגמתיים, כדאי למר שהם ולחבריו להשקיע בשיח בונה וענייני לטובת תושבי העיר.
לנושא פסל הקרח נציין כי לא נמצא תיעוד לפנייה של יו"ר ועדת הביקורת בנושא, ולכן קשה להבין על מה מתבססות טענותיו. לגופו של עניין, פסל הקרח הוא מחווה מכובדת למפעל הקרח המיתולוגי שהיה חלק מההיסטוריה של העיר. הפרויקט, שכלל שיתוף ציבור מקיף, הביא לבחירתו של המונומנט הזה על פני אחרים. העירייה מתחזקת את המתחם באופן שוטף, והוא מהווה סמל משמעותי בכניסה לעיר.
מגדל המים הוא אחד מסמלי ההיכר של העיר רמלה ונמצא באחריות תאגיד המים האזורי תמר. בעקבות דו"ח קונסטרוקטור שנערך ביוזמת תאגיד המים, זוהו מספר ליקויים אשר הובילו לביצוע פעולות שיקום בעלות של כ-2 מיליון שקלים. בנוסף, מבוצעות ביקורות ותחזוקה שוטפים. הטענה כי המגדל נמצא בסכנת קריסה היא חסרת בסיס ואין לה אחיזה במציאות. ההשקעה במגדל נועדה לשמר את המונומנט ההיסטורי, ואין מקום להשוואה בין עלויות התחזוקה לבין הריסת המבנה, שממילא אינה עומדת על הפרק.
בנוגע להתקשרות עם יעקב פרץ: עיריית רמלה החלה את ההתקשרות עם מר יעקב פרץ בשנת 2021 לשירותי התקנות תקשורת ומחשבים, בהתבסס על המלצות מקצועיות שהתקבלו על עבודתו, זמינותו ומחיריו הסבירים. אין כל קשר בין ההתקשרות לבין היותו אחיו (לפי טענתכם) של מנכ"ל משרד הפנים, רונן פרץ, שהחל בתפקידו בינואר 2023. חשוב להבהיר כי כלל ההתקשרויות נעשות בהתאם לדין, והיקף עבודותיו של מר פרץ לא עבר את הסכומים המחייבים במכרז. בנוסף, כל עבודותיו נבחרו לאחר הליך התמחרות בין מספר ספקים, כאשר במקרים מסוימים אף נדחו הצעותיו לטובת הצעות זולות יותר. הקשר המשפחתי שציינתם אינו רלוונטי, ונראה כי הוא משורבב לדיון באופן מלאכותי ומאולץ.
מתחם "הפטריה" בשוק רמלה נבנה כמתחם מסחר והסעדה מודרני, המשלב אלמנטים עיצוביים חדשניים. למתחם פורסם מכרז לניהול והפעלה לצרכים אלו, אך לצערנו, לא היו ניגשים למכרז. בשל כך, העירייה בוחנת כעת אפשרויות שונות להפעלת המתחם, כולל שינוי תנאי המכרז, וזאת בשיתוף עם מינהלת ההתחדשות העירונית הפועלת במישור התכנוני בסביבת השוק העירוני.
לגבי עלות הפרויקט, לא ברור מהיכן נלקח הסכום שהוזכר בשאלתכם. נדגיש כי התקיימו במתחם מספר אירועי קיץ ופסטיבלים, שמטרתם הייתה להנגיש את שוק רמלה עוד יותר לתושבים ולמבקרים. אנו מאמינים כי בקרוב יימצאו הדרכים המתאימות להפעלת המתחם באופן מלא לטובת הקהילה.
תגובת חברת אטלס ויעקב פרץ:
אטלס מערכות הינו עסק בבעלותי הפרטית למעלה מ 20 שנים, במסגרתו אני מספק שירותים למגוון רחב של לקוחות. עבודתי בעיריית רמלה החלה בשנת 2021 הרבה לפני מינויו של אחי כמנכל משרד הפנים. אינני נוהג לשתף אחרים, לרבות בני משפחה בפרטי הלקוחות שלי. מעולם לא שוחחתי עם אחי על ההתקשרויות שלי עם לקוח זה או אחר. ההתקשרות שלי עם עיריית רמלה נעשתה כדין ובדרך המקובלת. כל שאלה בעניין זה, יש להפנות לעירייה. כעסק שמספק שרותי בטחון, הוא בנוי על אמון מלא ופועל כחוק ללא שום דופי.
תגובת גורמי מקצועי במשרד הפנים:
משרד הפנים מלווה ופועל באופן ישיר ורציף מול כלל הרשויות המקומיות במדינת ישראל. עיריית רמלה היא רק אחת מאותן רשויות . לעיריית רמלה מונה יועץ כלכלי מטעם משרד הפנים שמסייע לרשות להתמודד עם האתגרים התקציביים. האתגר אינו ייחודי לעיריית רמלה אך חילופי בעלי תפקידים בגזברות הצריכו סיוע מקצועי שניתן לרשות. בימים אלה, הרשות פועלת לגיבוש תכנית תקציבית בליווי המשרד ומענה לצרכים דחופים יינתן במסגרת תוכנית כוללת שתאפשר לרשות להציג איזון בנתוניה כבר בשנת 2024. כמו כן, יובהר כי בנושא היתר האשראי שניתן לרשות המקומית, הנושא אושר בהתאם למתווה הסיוע שהוסכם בין משרדי הפנים והאוצר הן בנוגע להסכמי השכר שנחתמו בשנת 2023 והן בנוגע להוצאות החירום במסגרת "חרבות ברזל" . בהתאם למתווים אלו (מצ"ב) אושרו הלוואות לעשרות רשויות מקומיות. לגופו של עניין, ההלוואה על סך 20 מלש"ח אושרה ב2 פעימות – בשנת 2023 ובשנת 2024.
הלוואת הפיתוח שהוגשה על ידי הרשות לאחרונה, נמצאת בבחינה בימים אלה. להדגיש, כי כל בקשה להלוואה של רשות מקומית נבחנת על ידי גורמי המקצוע במשרד הפנים, החל מהממונה על המחוז, אגף בכיר בקרה ברשויות המקומיות ומנהל מנהל שלטון מקומי במשרד הפנים ורק לאחר מכן הבקשה עוברת לחתימתו של מנכ"ל המשרד וכך גם היה בעניינה של עיריית רמלה. משרד הפנים מוביל מדיניות שנועדה לחזק את הרשויות המקומיות במגוון רחב של כלים ובמיוחד בסיוע במהלך מלחמת "חרבות ברזל". כך נעשים הדברים לגבי כלל הרשויות המקומיות וכך נעשו הדברים גם לגבי עירית רמלה ובקשתה האמורה. זאת כאשר הבקשה אושרה כאמור, בהתאם לחוות דעתם של גורמי המקצוע ובהתאם לכללים החלים לעניין בחינת בקשות מעין אלו במשרד הפנים.
מבירור עולה כי לא קיימות פניות תושבים או עובדי הרשות המקומית למשרד הפנים מלבד פניית חבר מועצה אחד בנושא ההלוואה. התקשרות רשות מקומית עם ספקים נעשית ברשות עצמה ולא באמצעות משרד הפנים, משכך לקבלת פרטים יש לפנות לרשות המקומית.
להלן התייחסות מנכ"ל משרד הפנים לטענות האישיות:
פנייתכם מגיעה כשבוע ימים, לאחר שהועברה אלינו פנייה ציבור בעניין. מר רונן פרץ מונה למנכ"ל משרד הפנים החל מחודש ינואר 2023 וטרם אישור מינויו, הוכן ואושר לו הסדר למניעת ניגוד עניינים על ידי משרד המשפטים כנדרש. עד למועד קבלת פניית עורך דין ובדיקת הנושא מול אחיו, לא היה מודע מר רונן פרץ לעצם קיום התקשרות בין אחיו לבין עירית רמלה למתן שירותים. מיד לאחר שנודע למנכ"ל, כאמור לפני שבוע בלבד, שאחיו הינו ספק של עיריית רמלה, הופנתה הפנייה ליועמ"ש משרד הפנים ובהמשך הועבר הנושא על ידו לקיום התייעצות עם משרד המשפטים לבחינת משמעות הדברים וכמובן שהמנכ"ל יפעל על פי הנחיותיו. לעניין הטענות שהועלו על ידכם לגבי דרך ההתקשרות של מר יעקב פרץ ועיריית רמלה, אין למנכ"ל משרד הפנים כל ידיעה בנושא והנכם מוזמנים לפנות לעיריית רמלה בנושא זה.
צפו בתכנים נוספים
צפו בתכנים נוספים
-
00:50:57
סדרת דוקו על החיים מאחורי הסורגים | צלמון, פרק הבכורהפרק הבכורה. סדרת דוקו העוקבת אחרי החיים מאחורי הסורגים בכלא צלמון -
00:03:49
איך הגיבה יובל רפאל כששמעה לראשונה את השיר לאירוויזיון?. תיעוד חדש חושף איך הגיבה הנציגה יובל רפאל כששמעה את השיר לראשונה -
00:25:31
לא קלה היא: הסיפור האמיתי והמפתיע של "דרכנו" | שיר אחדשיר שנולד מתוך חיים אישיים של זוג והפך להמנון של מדינה -
00:04:15
"איפה המדינה?": שורדי השבי שנאלצים לפנות לגיוס המוניםהמיזם שגייס 5 מיליון שקלים תוך שעות למען ירדן ביבס -
00:42:46
מי הרג את ים המוות?סיגלית לנדאו, פרופ' עדי וולפסון, סמי ברדוגו ויואב קוטנר