איש התקשורת אופיר טובול, שערך את הספר מעורר המחלוקת "ישראל השנייה" של אבישי בן חיים, מביע חרטה על השיח העדתי שהיה במדינה טרם ה-7 באוקטובר: "זה הפך את כל שאר הדברים לשוליים, אתה מרגיש כאילו התעסקת בטפל. בסוף לא מעניין מי יכול להוציא אותנו מהמצב הזה. אם זה גברים אשכנזים או נשים מזרחיות. זה הפך להיות פתטי להגיד את הדברים האלה".
בריאיון עם מיה סלע ואלעד בר-נוי בתוכנית "סוף סוף" בכאן תרבות אמר טובול על הספר שערך: "אני מרגיש שכל פוליטיקת הזהויות תרמה את חלקה למקום המאוד פגיע וחלש והזמינה את המתקפה החיצונית. אנחנו לא צריכים לוותר על הדרישות לצדק, אנחנו נהיה חייבים לעשות את הקריאות לצדק בדרכים שגם הן צודקות בדרכים מרפאות ובונות ולא הרסניות. שיח הזהויות בסופו של דבר הוא שיח הרסני והוא בן היתר הוביל אותנו בסופו של דבר למקום שבו היינו ב-6 באוקטובר".
האזינו לריאיון המלא בהסכת "סוף סוף":
"מקווה ששיח כמו מזרחים-אשכנזים ייעלם, כמו מושגים דתיים וחילונים וימנים ושמאלנים יימחקו", ממשיך טובול. "אני כבר כמה שנים מסתובב עם התחושה הזאת שאני קודם כל יהודי וקודם כל ישראלי, אני מנסה להבין איך הישראליות והיהדות שלי משתמעות דרך הפן הזה של המזרחיות והמסורתיות. אני ישראלי מסוג מזרחי".
בהמשך אמר טובול כי "צריך לצאת מהשיח המרקסיסטי ושיח הזהויות הוא שיח שיש בו מדוכאים-מדכאים, ישראל הראשונה-ישראל השניה, ואין דרך מוצא ממנו, מהחלוקה הזאת, והיא מייאשת ושום דבר שלא יקרה. תיאוריות כאלה לא מאפשרות את השינוי".