בחירות העורכים - כאן 88 | 16.5.2023

עדכון אחרון - 9.5.2023
Getting your Trinity Audio player ready...
קרן ותמוז
קרן ותמוז צילום: ברוך רפיח

כאן 88 עם מוזיקה חדשה בשבילכם. אלה שירים ישראלים ובינלאומיים שתוכלו לשמוע אצלנו. כמובן שלצדם אנו משמיעים שירים חדשים ומעולים נוספים בשידורי התחנה. בכל שבוע נפרסם כאן באתר שירים חדשים שכדאי להכיר, אשר בחרו העורכים המוזיקליים שלנו. לכל בחירות העורכים אפשר להאזין בפלייליסט מתעדכן בספוטיפיי.

אסף אמדורסקי, נינט ו-Garden City Movement - הורגת

איך אפשר לשמור על מקום של כבוד במיינסטרים במקביל להערכה מעולמות האינדי? תשאלו את נינט ואסף אמדורסקי, שכבר שנים מצליחים להלך על התפר שבין אהבת ההמונים עם הופעות ענק מול אלפים והשתתפות בתוכניות ריאליטי מצד אחד, לבין שיתופי פעולה מסקרנים עם מוזיקאים מהשוליים ופרויקטים מרעננים מהצד השני. כך, בשנים האחרונות אנחנו פוגשים את נינט גם בשיתוף פעולה עם סולן Porcupine Tree סטיבן ווילסון, וגם במופע הפתיחה לרובי וויליאמס. את אמדורסקי תוכלו לראות גם בזמר במסכה, וגם מתקלט האוס במועדונים תל אביביים. מהסיבות האלה בדיוק זה מרגיש מרענן אך גם בלתי נמנע לפגוש את שניהם בסינגל החדש "הורגת" - שיתוף פעולה משולש עם ההרכב גארדן סיטי מובמנט שגם הוא מהלך כבר שנים על הקו שבין פופולריות רחבה לסאונד רלוונטי ומתעדכן. השיר, מחוזק בסינת'ים מהצד האפל של הלילה, מצליח להישמע קומוניקטיבי ואלטרנטיבי בו זמנית. עם פזמון קליט ומדבק, הפקה מהוקצעת אך חסרת מאמץ ושילוב מצוין של מוזיקת גיטרות ואלקטרוניקה - משולש הכוחות הזה מוכיח שוב שמוזיקה מתקשרת לא חייבת להתחנף. שאפשר להישאר רוקסטארים בלי להתפשר על תא אחד ב-D.N.A המוזיקלי שלך. כשזה נשמע כל כך טוב, מבחינתנו שישתתפו גם במאסטר שף.

קרן ותמוז - יפה כחול

זרעי קיץ באים בנחיריים ורומזים איזו סחוניה הולכת להיות. מול השרב הישראלי המסויט, העצבים בכביש והמתח הביטחוני, שירים כמו "יפה כחול" של קרן ותמוז הם נווה מדבר מרענן. בהרכבים שונים, בנגינה, בהפקה ובפרונט, נדמה שאין ז'אנר שקרן דוניץ (באטרינג טריו, בין השאר) ותמוז דקל (טטרן, למשל) לא התנסו בו בשנים האחרונות. לכן, קשה להגיד שהופתענו לגלות שהמפגש המוזיקלי ביניהם מפזר ניצוצות יצירתיים וקסומים לכל עבר. "יפה כחול" הוא השיר הראשון שיצרו השניים יחד, אי שם לפני תשע שנים, בתקופה שבה הפכו מחברים לבני זוג. למרות שנכתב כבר מזמן, לא זכה השיר להיכנס לריליס הראשון של קרן ותמוז כצמד, אלבום קצר מ-2020 שעסק כולו באהבה לחתולים. השיר הזה, ובכן, עוסק באהבה בין בני אדם. זוהי בלדה עדינה ומהורהרת אך גרובית ועמוקה, הנהנית מתזמור עשיר ומנגינה מופלאה של יוגב גלוסמן (iogi) על הכינורות, ומהשותפים של דקל להרכב הפיוז'ן-ג'אז טטרן, דן מאיו ואופיר בנימינוב. הפריטה של דקל מתוחכמת ומאתגרת את המקצב, הבס של בנימינוב והתופים של מאיו משוחחים כמכרים ותיקים, מזכירים רגעים יפים באלבומים המאוחרים של רדיוהד או זה של The Smile מהשנה שעברה. מעליהם, הסטרינגס של גלוסמן עוטפים ומכסים את הכל כעננים בצורות שונות, מותירים חלל לשירה הענוגה של דוניץ להבליח בשורות מופשטות וקיומיות. "כשאתה תהיה גדול אני כבר אהיה זקנה // תישאר יפה כחול, אצטמק לי לבנה." היא שרה, ומציירת דימוי מוחשי, מוזר, יפה וכחול.

beabadoobee Feat. Clairo – Glue Song

מאז שביאטריס לאוס (בעלת שם הבמה החמוד עד כדי סכרת beabadoobee) פרצה לחיינו אי שם ב-2019 בזכות הלהיט death bad (coffee for your head בשיתוף עם המוזיקאי הקנדי פאוופו (שנשמע גם הוא כמו כינוי לדובון) ומשכה את תשומת הלב של הלייבל הבריטי Dirty Hit - היא ממשיכה למנף את ההצלחה ולהישאר יוצרת מסקרנת בסצנת האינדי של דור ה-Z. השיר Glue Song יצא כבר בוולנטיינ'ס דיי האחרון, ואפשר להבין את הבחירה בתאריך: הוא מדבר על התאהבות בלתי צפויה כשהדבק הוא מטאפורה לקשר החזק עם בן זוגה. אם עד לשלב הזה דברים לא היו דביקים ומתוקים מספיק, לאחרונה שוחררה גרסה חדשה של השיר שנשמעת מתוקה וחולמנית אף יותר, בתוספת הקול של סנסציית אינדי פופ נוספת בשם קלירו. האחרונה פרצה גם היא ב-2019 עם אלבום בכורה מדובר בשם Immunity וסומנה כ-Up Next Artist של אפל מיוזיק, כשהקודמת לזכות בתואר הייתה בילי אייליש. השתיים הכירו לאחר שקלירו אירחה את ביבדובי בסיבוב ההופעות הראשון שלה. "כשהיא שרה חלק מהשיר זה נשמע כל כך מתוק שהיינו פשוט חייבות לשיר אותו יחד", סיפרה ביבדובי על הגרסה המשותפת. כמו רבים מהמוזיקאים מדור ה-Z שהפכו למפעלי להיטים, גם ביבדובי מצטיינת ביכולת שלה ליצור צלילים נוסטלגיים עם קסם עדכני. כדי לבחון את הקסם הזה כל מה שצריך זה לקחת אינסולין וללחוץ פליי.

The Tallest Man on Earth – Every Little Heart

הפרויקט של המוזיקאי השוודי כריסטיאן מאטסון חזר והפעם עם הצדקה למונח "פרויקט". כבר עשור וחצי שמאטסון עושה הכל לבד ומסתתר מאחורי שם במה ארוך מידי. כעת, ארבע שנים מאז שהוציא מוזיקה מקורית, מאטסון החליט שהגיע הזמן לשתף פעולה עם נגנים באולפן. לטענתו, במשך השנים שעברו הוא עבד בשיטת DIY כי היה חסר ביטחון וחשש שמוזיקאים אחרים יחשפו את הבלוף ויגלו שאין לו מושג מה הוא עושה. אבל מאטסון יודע מה הוא עושה ובשעה טובה הוא סוף סוף יודע שהוא יודע. בראיונות לקידום האלבום החדש, Henry St, מאטסון סיפר בהתלהבות איך המוזיקאים שעבד איתם על האלבום הבינו את המוזיקה שלו ועזרו לו להרחיב את פלטת הצבעים. Every Little Heart, הוא הדגמה טובה לפלטת הצבעים המלאה יותר. השיר מרגיש כמו מסע מעגלי, נע קדימה ונשאר במקום בו זמנית, רדוף וחשוך אבל גם מלא תקווה ואור.

פרוטוקול בחירות העורכים

לשאלות ולשליחת חומרים: 88music@kan.org.il
(חומרים חדשים יש לשלוח בפורמט Mp3-320 בלבד)

 

הפופולריים