כאן 88 עם מוזיקה חדשה בשבילכם. אלה שירים ישראלים ובינלאומיים שתוכלו לשמוע אצלנו. כמובן שלצדם אנו משמיעים שירים חדשים ומעולים נוספים בשידורי התחנה. בכל שבוע נפרסם כאן באתר שירים חדשים שכדאי להכיר, אשר בחרו העורכים המוזיקליים שלנו. לכל בחירות העורכים אפשר להאזין בפלייליסט מתעדכן בספוטיפיי.
יוגב גלוסמן - לב
כשמדברים על אינדי ישראלי של העשור האחרון, כנראה שיוגב גלוסמן או "יוגי" הוא מהשמות הראשונים שעולים. גלוסמן, שבשנים האחרונות יוצר ושר יותר בעברית, הצליח להגדיר את הצליל של האינדי הישראלי המודרני: מהוקצע ומופק כהלכה, מתכתב עם טרדנים מעבר לים אבל גם נטוע עמוק בתרבות ובהוויה הישראלית. ב-"לב", השיר החדש מתוך האלבום האחרון שלו, "ידיים על הלב", הלב הוא בעצם האדם, שנמצא במסע חיפוש תמידי ומתפתח תוך כדי. "ללב יש לב" שר גלוסמן, וצריך להקשיב לו.
רגל סברס - פשרה
רגל סברס, אחד מהרכבי הרוק האלטרנטיבי המעניינים שפועלים בארץ, מצאו את עצמם לדבריהם, במדינה על סף קריסה, עומדים מול השאלה: האם נכון לדחוף את כל המציאות הזו לתוך אלבום? התשובה שלהם הגיעה במהרה ובנחרצות: בהחלט! בסינגל החדש שלהם, "פשרה", לקראת אלבומם השלישי, אנחנו מקבלים את הייאוש המנוכר במעטפת של שיר מרים וקצבי שדוחף קדימה, אבל גם מרגיש כמו מרדף אינסופי שהולך ומתגבר כל הזמן. בתוך האופל המלודי המלוכלך שזורם בשיר, לא נראה שיש דלת יציאה בקצה, וכל הזמן האופטימיות והמציאות הבלתי נסבלת שלנו מתרחשים אחד על השני ובמקביל. הכאוס מצטבר לכדי סיום אינסטרומנטלי גדוש על גבול המחניק. לצדו, המילים החזקות: "הסבל המוכר / אנחנו יכולים לחיות עם זה / שורות שורות פרחים שחורים / מצבות של רעיונות גדולים / פשרה" מוסרות כביכול רק עובדות, אבל למעשה מהדהדות חזק את השאלות הקיומית של האזרח הפשוט כאן - האם אני מקבל את הפשרה הזו? האם יש לי מה לעשות אל מול הסבל? האם אנחנו באמת יכולים לחיות עם כל זה? עד שנדע לענות על שאלות אלו, נתנחם במוזיקה מצוינת כמו של רגל סברס.
Lola Young - Messy
לאורך ההיסטוריה, הציפייה מתעשיית הבידור הייתה להוות אלטרנטיבה אסקפיסטית לכל הנושאים שהחברה הגדירה כלא-ראויים. סוגיות הקשורות בבריאות הנפש שנחשבו לאנטיתזה מובהקת לזוהר של אור הזרקורים, נותרו באפלה עד שנחשפו בשלב מסוים כסודו האפל ומביש של אותו האמן. עם עליית המודעות לאנושיות של ענייני הנפש, יותר ויותר אומנים כמו בילי אייליש, אלאניס מוריסט, אדל, דאף מק'אגן ורבים אחרים, בוחרים לחשוף את היותם בני תמותה שמתמודדים עם מורכבויות נפשיות. אחת מאותם האומנים היא לולה יאנג, שב-2022 חשפה בעמוד האינסטגרם שלה שאובחנה עם הפרעת אישיות סכיזואפקטיבית, נושא שהיא מדברת בדרכים שונות גם באלבום החדש והשני שלה. האלבום This Wasn’t Meant For You Anyway מביא סאונד חדש שאת חלקו אפשר לזקוף לזכות ההפקה של Solomonophonic ששילבה באופן חדש סול ופופ אלקטרוני לצליל ייחודי ומובחן יותר. חלק מהשינוי, ניכר בתהליך מקביל של חספוס שעוברים קול השירה שלה וה"קול" האישי שלה, קול שמדבר רגשות עזים ואמירות בוטות שבמבטא הלונדוני שלה נשמעות כמעט פואטיות. הבלאגן שבשם השיר Messy הוא למעשה מי שהיא, או לפחות כפי שיגדירו אותה עיניים חיצוניות. הבלאגן של תנודות רגשיות ואירועים דרסטיים בנוסח בריטני ספירס שמתרחשים אחת לשבוע ומעוררים ספק בלבם של אחרים על מצבה הנפשי, אבל לגמרי לא גורמים לה להתנצל עליהם. יתר על זאת, במילותיה נראה שלולה יאנג תובעת בעלות על אותם חלקים סוערים בנפשה שהוגדרו על ידי החברה שסביבה והאקס שלה כחריגים ובלתי מקובלים. אליהם, היא עונה גם בשמו של האלבום עצמו, בו היא מכריזה מראש שאם אותם השירים או החלקים בה לא מצאו חן בעיניכם, הם לא נועדו לכם בכל מקרה. עבורנו, אם לשפוט לפי המוזיקה שלה, הם בהחלט נועדו.
Eddie Vedder - Save It For Later
The Bear, מהסדרות הטובות והמדוברות של התקופה, חזרה לאחרונה לעונה שלישית ואיתה גם ביצוע חדש של אדי וודר ל-Save It For Later, להיט ה-New Wave של להקת The Beat משנת 1982. סולן הלהקה, דייב וייקלינג, כתב את השיר עוד כשהיה נער מתבגר ללא להקה על המעבר מנעורים לבגרות. כשהקים את ההרכב שלו, חבריו דחו את השיר בטענה שהוא יותר מדי מיושן עבורם. אבל כששנת 82 הגיעה והיה צריך לספק שירים לאלבום השלישי של הלהקה, וייקלינג חווה מחסום כתיבה ולכן הלהקה השתכנעה להקליט את שיר הנעורים שלו. אגב, הבסיסט של הלהקה היה בראש המתנגדים לשיר ואפילו סרב להשתתף בהקלטה. וכמה שהוא טעה. ההתעקשות של וייקלינג השתלמה והשיר נכנס ל-Top 50 בבריטניה ול-Top 60 במצעד ה-Dance/Disco של הבילבורד האמריקאי. מאז הוא גם הופיע באינספור סרטים וסדרות וגם לכד את אוזנו של פיט טאווסנד, מייסד וגיטריסט להקת The Who, שהרבה לנגן את השיר בהופעות שלו. לדבריו וייקלינג יום אחד הוא זכה לשיחת טלפון שהתחילה ככה: "היי כאן פיט טאווסנד, אני כאן עם דיויד גילמור ואנחנו לא מצליחים להבין איך לנגן את השיר". הסיבה ששני הגיטריסטים הגדולים הסתבכו עם השיר נבעה מכך שוייקלינג עשה טעות כשניסה לכוון את הגיטרה בדרך לא מסורתית על מה שנקרא DADGAD tuninig אבל טעה וכיוון DADAAD, דבר שלא היה נפוץ כלל. גם להקת Pearl Jam הרבתה לרפרר אל השיר בהופעות שלה, בזמן הביצוע של השיר שלהם Better Man. לכן זה לא מפתיע שוודר בחר לבצע דווקא אותו עבור פסקול הסדרה. הביצוע של וודר מעט איטי ו-"קטן" יותר והוא מצליח להוציא מהשיר את דקויות הרגש העדינות החבויות בו, כיאה לדרמה שמתרחשת במטבח מוקפד השואף למישלן. בנוסף, נדמה לנו שאם תקשיבו ממש טוב תוכלו לשמוע את וודר שר לקראת הסוף שורה מ-Better Man של להקת האם שלו, ומוסיף פריטה קטנה על מיתרי הנוסטלגיה.
לשאלות ולשליחת חומרים: 88music@kan.org.il
(חומרים חדשים יש לשלוח בפורמט Mp3-320 בלבד)