המתכונים של תום לארוחה בריטית-מולדובית

המתכונים של תום לארוחה בריטית-מולדובית
אחרי שביקרה אצל סופי ואביבה, שמעה חוויות וסיפורים על ילדיהן ובעיקר, למדה את רזי המטבח הבריטי והמולדובי, תום מכינה ארוחה לירון, בן זוגה, ואחיותיו.
מחבר מערכת כאן מחבר מערכת כאן
Getting your Trinity Audio player ready...
סבתא בישלה 2
צילום: כאן

ביף וולינגטון

מצרכים:

*400 גרם פילה בקר
*250 גרם מיקס פטריות
*טימין
*בצק עלים
*חזה אווז מעושן פרוס דק
*חרדל
*שמן זית
*2 חלמונים
*מלח ים אטלנטי
*פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים מאוד מחבת ברזל כבד, ממליחים ומפלפלים את הפילה בקר וצורבים במחבת עם שמן זית בכל צידיו ומעבירים את הפילה לרשת צינון.

2. מחממים מחבת יבשה נוספת. במעבד מזון טוחנים את הפטריות עם מעט טימין ומייבשים היטב במחבת כ20-30 דק' ומצננים.
3. את הפילה המצונן מניחים על קרש חיתוך ומושחים בחרדל ומניחים חזרה על הקרש לבניית המנה.
4. פורסים ניילון נצמד על שולחן העבודה, מסדרים 2 שורות מפרוסות החזה אווז ועל החזה אווז מפזרים באחידות ובהדיקות מתערובת הפטריות עם השארת שוליים ובמרכז מניחים את הפילה.
5. תופסים את קצה ניילון ובעזרתו מגלגלים ועוטפים את הפילה היטב ומהדקים בצדדים כמו סוכריה. מכניסים לקירור לכ20 דק', ניתן להשאיר במקרר עד ללפני ההגשה.

6. מחממים תנור ל200 מעלות, פותחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח קלות. פותחים את הפילה העטוף מהניילון הנצמד, מייבשים עם נייר סופג ומניחים על הבצק.
7. עוטפים את הפילה בבצק ומהדקים היטב גם בצדדים ומוציאים את יתרת הבצק.
8. מורחים בחלמון טרוף, יוצרים סימנים יפים בעזרת סכין ומכניסים לאפייה של 20-25 דק', עד שהבצק זהוב יפה ומצננים בחוץ כ10 דק' לפני הפריסה.

צ'יקן ליים סופ + עור ממולא

*עוף שלם מופשט מעור. את העור כמובן שומרים.

מצרכים:

*שמן זית
*2 בצלים פרוסים
*4 שיני שום
*2 יח' חלפיניו
*כמון
*עלי אורגנו מקסיקני
*זרעי שומר
*שאטה גרוס
*מלח
*פלפל שחור
*5 ליים

להגשה:
*כוסברה
*טורטיות מטוגנות
*פלחי ליים

מילוי העור:
*3 קלחי תירס
*פילטים מליים אחד
*כוס קמח תירס
*חלפיניו
*2 שיני שום קצוצות
*צרור כוסברה
*בצל לבן קצוץ

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק מניחים את העוף המופשט ומכסים במים עד לרתיחה קטנה ומנמיכים ללהבה נמוכה כשעה.
2. מוציאים את העוף ומצננים. כאשר העוף חם, מפרקים את הבשר ומעבירים לקערה להגשה.
3. בסיר נקי מחממים שמן זית ובו מטגנים בצל, שום, כמון, אורגנו, חלפיניו, שאטה וזרעי שומר עד לריכוך.
4. מוסיפים את הציר העוף שהכנו ומרתיחים כ10 דק'.
5. מוסיפים מלח ופלפל ומתקנים תיבול לפי הטעם וסוחטים פנימה את הליים.

6.מגרדים לקערה את קלחי התירס, מוסיפים את יתר המרכיבים ומתקנים טעמים לפי הטעם.
7.ממלאים את העור של העוף ותופרים את כל החורים הפתוחים שלא יתפרק.
8. מבשלים את העור הממולא במרק שלנו כ30 דק' ומצננים.

9. מחממים תנור ל180 מעלות, את העור מעבירים לתבנית אפיה, מורחים בשמן זית/חמאה ומכניסים לתנור ל45-60 דקות, עד שהעור שחום היטב.


סקונס

מצרכים:

*4 וחצי כוסות קמח מנופה
*2 כפיות אבקת אפיה
*חצי כפית אבקת סודה לשתיה
*2 כפות סוכר
*קורט מלח
*226 גרם חמאה
*כוס שמנת מתוקה
*ביצה להברשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל180 מעלות, בקערת מיקסר שמים את כל היבשים ומתחילים בלישה במהירות נמוכה.
2. מוסיפים את החמאה ושמנת עד שמתקבל בצק אחיד ומפסיקים את פעולת המיקסר.
3. מרדדים במשטח מקומח את הבצק, קורצים בגודל הרצוי ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים 13-15 דק'.


גלידת ארל גריי

מצרכים:

*4 וחצי כוסות קמח מנופה
*2 כפיות אבקת אפיה
*חצי כפית אבקת סודה לשתיה
*2 כפות סוכר
*קורט מלח
*226 גרם חמאה
*כוס שמנת מתוקה
*ביצה להברשה


אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל180 מעלות, בקערת מיקסר שמים את כל היבשים ומתחילים בלישה במהירות נמוכה.
2. מוסיפים את החמאה ושמנת עד שמתקבל בצק אחיד ומפסיקים את פעולת המיקסר.
3. מרדדים במשטח מקומח את הבצק, קורצים בגודל הרצוי ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים 13-15 דק'.

שוקו מקסיקני

מצרכים:

*חצי ליטר חלב
*כף אבקת קקאו
*2 כפות סוכר
*מקל קינמון
*5 תרמילי הל
*שאטה לפי הטעם
*250 גר' שוקולד מריר


אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה את כל מרכיבי השוקו מלבד השוקולד.
2. כאשר החלב המתובל מגיע לרתיחה, מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד מריר קצוץ וטורפים היטב עד להמסה מלאה

הפופולריים