המתכונים הכורדיים של סבתא אסתר וכלתה ציפי

המתכונים הכורדיים של סבתא אסתר וכלתה ציפי
אסתר וציפי עושות לתום סיור ברפת, מלמדות אותה איך להכין מאכלים כורדיים ושמות לה כרוב על הרגליים
מחבר מערכת כאן מחבר מערכת כאן
Getting your Trinity Audio player ready...
סבתא בישלה 2
צילום: כאן

סלונה




מצרכים:

*4 חזות עוף פרוס לשניצל
*2 חצילים פרוסים לעיגולים
*3 תפו"א פרוסים לטבעות
*3 בצלים פרוסים לחצאי עיגול
*3 עגבניות פרוסים לעיגולים

אופן ההכנה:
1. לרסס חצילים בשמן ולהכניס לתנור עד להשחמה
2. בסיר שטוח לטגן בצל עד להזהבה ולהוציא לצלחת
3. באותו סיר לטגן את חזה העוף ולהוציא לצלחת
4. העבודה הקשה נגמרה, עכשיו מסדרים בשכבות - שכבה ראשונה עם חצי מכמות הבצל, ואז שכבה של תפו"א, חציל, חזה עוף, יתרת הבצל והעגבניות.
5. בקערה לערבב עם מים מלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה וכף רסק עגבניות
6. בעזרת כף, יש לצקת את הנוזל על השכבות עד לגובה 3/4 ולבשל כ40 דק על כיריים ללא מכסה או בתנור על 180 מעלות ללא כיסוי.

חמוסה

מצרכים:

*3 כוסות חומוס מבושל
*בשר בקר מס 5 חתוך לקוביות גדולות
*4 בצלים גדולים חתוכים ל

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הבשר עד לריכוך עם 2 בצלים שלמים
2. בסיר מטגנים את הבצל החתוך, מוסיפים את הבשר והחומוס, מתבלים עם מלח ופלפל שחור גרוס, מרתיחים במשך חצי שעה ושמים על הפלטה למשך 4 שעות
*אפשר להוסיף גם שזיפים מיובשים לתבשיל .

קובה סלק


מצרכים:

לבצק:
*2 כוסות סולת
*מלח
*כ3 כוסות מים
למילוי:
*100 גר בשר בקר טחון
*2 בצלים
*מלח
*פלפל שחור
*פפריקה מתוקה
למרק:
*בצל קצוץ דק
*4 גבעולי סלרי
*2 סלק אדום חתוך לקוביות
*3 כפות רסק עגבניות
*עצמות עוף או בקר
*3 ליטר מים
*מלח
*פלפל שחור
*2 כפות מיץ לימון
*רבע כפית סוכר.

אופן ההכנה:
לבצק:
לערבב את הסולת והמלח, להוסיף את המים בהדרגה עד קבלת בצק רך ולהניח בצד כ-5 דקות.
למילוי:
לחתוך את הבצל קצוץ ולטגן אותו, להוסיף את הבשר עד שהוא משחים, לתבל ולצנן.
למרק:
1. מכינים מרק מכל המרכיבים ומרתיחים כחצי שעה
2. בזמן שהמרק רותח מכינים את הקובה מחלקים לעיגולים ממלאים במילוי ומגלגלים
3. זורקים לסיר את הקובה, מבשלים עם המרק 40 דק' ומתבלים. אפשר להוסיף עלי מנגולד קצוצים מעל.

לחם דוקא

מצרכים:

*קילו קמח
*מלח
*מים

אופן ההכנה:
1. מערבבים קמח ומלח ומוסיפים מים עד קבלת בצק רך ואז לשים היטב
2. מכסים למנוחה חצי שעה
3. קורצים כ7 כדורים ושמים למנוחה של עוד חצי שעה
4. מרדדים עד קבלת יריעה דקה עגולה ושטוחה
5. מניחים על הסאג' והופכים מצד לצד עד לאפייה מלאה.
6. כשהלחם מתקרר הוא מתקשה כמו רקיק דק ויבש, אפשר גם להרטיב אותו במים והוא הופך ללאפה רכה.

נסקנאן

מצרכים:

*1 קג קמח מנופה
*2 כפות שמרים יבשים
*כפית סוכר
*כפית שטוחה מלח
*2 כוסות מים פושרים.

אופן ההכנה:
1. לערבב קמח שמרים וסוכר, להוסיף מים, ללוש היטב, להוסיף מלח ולהמשיך ללוש עד קבלת בצק רך
2. לכסות לתפיחה כחצי שעה
3. קרוץ כדורים, 6-7יחידות ,לשטח את הכדור ואז למרוח מרגרינה או חמאה.
4. מפזרים סוכר' סוגרים לצורת מעטפה uמרדדים שוב.
5. מניחים על הסאג' ומורחים שוב מרגרינה מעל והופכים מצד לצד עד לקבלת צבע זהוב .
אפשר גם למילא בגבינות או להכין ללא סוכר.

הפופולריים