המתכונים של תום לארוחה כורדית-רוסית

המתכונים של תום לארוחה כורדית-רוסית
לאחר שביקרה את סבתא אטה וציפי עם כלותיהן ולמדה על המטבח הרוסי והכורדי, תום נכנסה למטבח והכינה ארוחה למשפחתה וכמובן לחמה וחמותה, בתקווה להוכיח את עצמה בתור כלה ראויה
מחבר מערכת כאן מחבר מערכת כאן
Getting your Trinity Audio player ready...
סבתא בישלה
צילום: כאן

קרפצ'יו תפוחי אדמה


מצרכים:

* קרפצ'יו תפוחי אדמה
* תפוחי אדמה
* שורש חזרת
* עגבניות
* חומץ
* מלח
* פלפל
* סוכר
* שמן זית
* שמנת חמוצה
* קוויאר
* מיקרו שמיר


אופן הכנה
:

1. מקלפים תפוחי אדמה, חותכים דק במנדולינה ומבשלים במים עם חומץ.
2. מסדרים תפוחי אדמה על מגש, מזלפים שמן ומעט סוכר ואז צורבים בברנר.
3. מתבלים ומסדרים אלמנטים על תפוחי האדמה, סוחטים את העגבניה ושמים שמנת חמוצה, קוויאר, מיקרו שמיר וזילוף של שמן וחומץ.

אוסובוקו סלק

מצרכים:

* 5 יח' אוסובוקו
* קמח
* 3 סלקים מגורדים
* 2 גזרים מגורדים
* סלרי
* 2 ליטר ציר בקר
* כף זרעי כוסברה
* 2 כפות רכז רימונים
* כף חומץ
* סוכר
* מלח
* פלפל שחור
* בצק
* חצי קילו קמח
* כפית שמרים
* כף סוכר
* חצי כוס סודה
* 2 וחצי כפות שמן
* כפית מלח
* כוס-כוס וחצי מים פושרים

אופן הכנה:

1. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים זרעי כוסברה לקלייה קלה, מוסיפים סלרי פרוס, סלק וגזר מגורדים.
2. מטגנים הכל כ4 דק ומוסיפים רכז רימונים, סוכר, מלח, פלפל וחומץ. יוצקים פנימה את ציר הבקר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
3. מחממים היטב מחבת, בצלחת שמים מעט קמח לציפוי האוסובוקו ומתבלים במלח ופלפל.
4. מצפים את האוסובוקו בקמח, מטגנים במחבת עם שמן להשחמה משני הצדדים ומעבירים לסיר עם הרוטב סלק.
5. מבשלים הכל יחד כשעתיים מינימום ומתקנים טעמים במידת הצורך.
6. בקערת מיקסר לשים את כל המצרכים יחד עד לבצק אחיד ומתפיחים כשעה.מחממים תנור ל220 מעלות ומרדדים את הבצק על משטח מקומח, מכסים את הסיר של התבשיל ואופים כ6-7 דק'.


פחזניות


מצרכים:

* 125 מל חלב
* 125 מל מים
* 100 גר' חמאה
* 15 גר' סוכר
* 5 גר' מלח
* 150 גר' קמח
* 200 ביצים


לקראסט:

* 90 גר' קמח
* 90 גר' סוכר לבן
* 70 גר' חמאה קרה.

 אופן הכנה:

1. טוחנים את כל מרכיבי הקראסט במעבד מזון, מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומעבירים למקפיא.

2. מחממים תנור ל170 מעלות ובסיר מחממים חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח עד לסף רתיחה.
3. מוסיפים במכה את כל הקמח ומערבבים עם כף עץ עד לאחידות וייבוש הבצק.
4. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים על מהירות גבוהה לקירור הבצק.
5. כאשר הבצק התקרר מנמיכים את המהירות ומכניסים פנימה את הביצים בהדרגה.
6. מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנטר בגודל הרצוי ומזלפים במרווחים גדולים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.
7. מוציאים את בצק הקראסט מהמקפיא וקורצים בעזרת קורצן בגודל הרצוי ומניחים מעל כל תלולית של פחזניה.
8. אופים כ25-30 דק' ומצננים.

מילוי שמנת חמוצה


מצרכים:

* 250 שמנת מתוקה

* גביע שמנת של פעם
* כף אבקת סוכר


אופן הכנה:

מקציפים הכל יחד.

קולי דובדבנים


מצרכים:

* 200 גרם דובדבנים קפואים
* 2 כפות סוכר
* כף דבש
* גרידה ומיץ מחצי לימון

אופן הכנה:

מביאים את הכל לרתיחה כעשר דקות, טוחנים ומסננים.

 

נוטלה

מצרכים:

* 250 גרם אגוזי לוז
* 25 גרם אבקת קקאו
* 55 גרם אבקת סוכר
* 20 גרם שמן


אופן הכנה:

1. קולים את אגוזי הלוז בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ10 דק'.
2. את האגוזים הקלויים מעבירים למגבת, מכסים במגבת נוספת ומשפשפים להוצאת הקליפות.
3. את האגוזים הנקיים מעבירים למעבד מזון חזק עם יתר המצרכים וטוחנים 10 דק' עד לקבלת ממרח.

הפופולריים