המתכונים הצרפתיים של סבתא דליה

המתכונים הצרפתיים של סבתא דליה
תום מגיעה לסבתא דליה כדי ללמוד על המטבח הצרפתי, ועל הדרך נקלעת לתחרות בין אחיות, טיפול וואטסו במים וסבא שצייר וחילק כבר מאות ציורים
מחבר מערכת כאן מחבר מערכת כאן
Getting your Trinity Audio player ready...
סבתא בישלה
צילום: כאן

מרק בצל

מצרכים:

* 30 גרם חמאה
* 3 כפות שמן
* 6-7 בצלים (תלוי בגודל)
* כף סוכר חום
* 2-3 כפות קמח
* 5-6 כוסות ציר עוף/בשר
* מלח
* פלפל שחור

 

אופן הכנה:

1. מחממים את החמאה והשמן.
2. חותכים את הבצלים ושמים בסיר עד שהם משחימים (לא שורפים ,ההשחמה נותנת את הצבע למרק)
3. מזיזים את הבצל ומוסיפים כף לא מלאה של סוכר חום , ממיסים אותו ואז מערבבים עם הבצל.
4. מוסיפים את הקמח על מנת להסמיך את המרק.
5. מוסיפים את ציר העוף או הבשר.
6. מתבלים במלח ופלפל שחור. מרתיחים וטועמים.
7. כשהמרק רותח מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ- שעה ,שעה וחצי.
8. חשוב מדי פעם לבחוש (לשים לב שלא יווצרו גושים), לטעום ולהוסיף עפ״י הצורך תבלינים.
9. בעת ההגשה לפזר מעל גבינה.


ביף בורגיניון


מצרכים:

* 1 ק״ג בשר בקר חתוך לקוביות (כתף, או שריר)
* 1 בקבוק יין אדום
* 300-400 גר׳ בצלי אשלוט
* 50 גרם חזה אווז מעושן חתוך לרצועות דקות – או- 50 גרם סלמי חתוך לרצועות דקות.
* 4 גזרים חתוכים גס (אבל לא מאד גס)
* 250 גרם שמפיניון חתוכות גס
* 4 גבעולי סלרי חתוכים גס
* 6-8 שיני שום קלופות
* 2 כפות רסק עגבניות
* 4 כפות קמח שטוחות
* מלח גס
* פלפל שחור גרוס
* 2-3 גבעולי טימין כרוכים מסביב לעלה דפנה-או שניים

 

אופן הכנה:

* את התבשיל מומלץ להכין בסיר כבד ורחב.
1. מחממים תנור ל160 מעלות ומתבלים את קוביות הבשר מכל הצדדים במלח גס ופלפל גרוס.
2. מחממים 3-4 כפות שמן זית בסיר, ואז משחימים את הבשר מכל הצדדים שלו (״סוגרים״ אותו) על להבה בינונית, בערך 4-5 דקות.
3. מוציאים את הבשר שהושחם מהסיר ומניחים על צלחת בצד.
4. באותו הסיר מוסיפים את האשלוטים חתוכים לחצי / רבע ומטגנים אותם עד שמזהיבים בערך 7-8 דקות. מוסיפים רצועות של סלמי ומטגנים עוד 5-6 דקות. אז מוסיפים את הירקות, השום והפטריות ומטגנים עוד 5 דקות בערך.
5. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים טוב. אחר כך מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד דקה-שתיים.
6. מחזירים את הבשר, מוסיפים את היין ו2 כוסות מים מביאים לרתיחה ואוספים את הקצף שנוצר.מוסיפים את הטימין ועלי הדפנה.
7. מכסים את הסיר ומכניסים אותו לתנור ל3 וחצי שעות.


טרטיפלט


מצרכים:

* 6-5 תפוחי אדמה .
* בצל גדול או שניים קטנים
* 250 מ״ל שמנת לבישול
* 150 גרם בייקון - או- 150 גרם סלמי חתוך לרצועות דקות
* 1 חבילת גבינת רובלושון
* אגוז מוסקט, מלח ומעט פלפל

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים בסיר עם מים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) עד שיתרככו.
2. בינתיים חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים אותן במחבת עד שמזהיבות מעט.
3. לבצל מוסיפים אז את הבייקון או הסלמי ומטגנים עוד 5 דקות בערך.
4. מוסיפים למחבת גם את השמנת ומתבלים במלח ואגוז מוסקט, מערבבים הכל יחד ומשאירים על אש בינונית עוד 5-10 דקות.
5. את תפוחי האדמה שהתרככו מוציאים, מקלפים וחותכים לפרוסות עגולות (רונדלים).
6. מסדרים את הרונדלים בתבנית ומוסיפים את הבצל, הבייקון והשמנת ומערבבים בעדינות.
7. לוקחים את הרובלושון וחותכים במרכז ומניחים את שני החלקים על התערובת, כשהחלק הרך שלה פונה למטה (לתערובת) . חשוב: לקלף מעט/ לשייף בעדינות את הקרום החיצוני של הגבינה לפני שמניחים על התערובת.
8. מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות למשך חצי שעה-40 דקות.

הפופולריים