סלונה
מצרכים:
*8 בצלים קלופים חתוכים לרצועות
*6 עגבניות פרוסות לרצועות
*8 פילה דג (כל אחד מה שאוהב)
*מעט קמח לקימוח הדגים
*קארי הודי
*מלח
*סוכר
*לימון
אופן ההכנה:
1. לטגן את הבצל עד השחמה קלה עם כף קארי הודי, 1 כפית מלח, 1 כפית סוכר.
2. לקמח דגים, לטגן ולהניח בצד.
3. לרפד עם חצי מכמות הבצל סוטאג'. לסדר פלחי עגבניה על הבצל.
4. לסדר את הדגים על העגבניות ושוב חצי מכמות הבצל ושוב פלחי עגבניות.
5. להוסיף מים עד לכיסוי הדג ולתקן טעמים.
6. להוסיף חצי כוס לימון ולבשל על אש קטנה (אפשר גם לאפות בתנור עם כיסוי חצי שעה + 10 דק' ללא כיסוי).
עוגת ממולאים
מצרכים:
לממולאים (לפי כמות הסועדים):
*עלי מנגולד
*גזרים
*קישואים
*בצלים (רצוי בצורת אליפסה)
*עגבניות
למילוי:
*סלרי פרוס דק (2-3 גבעולים)
*שום ירוק עם עלים או שום רגיל (3-4 שינים)
*את כל תוכן הירקות שנוציא כשנכין את הממולאים
*קילו אורז
*רסק עגבניות
*תיבול: פלפל שחור, כורכום, מלח
*לימון (אפשר גם מלח לימון)
*4 כפות סוכר
לרוטב:
*כוס מים
*כף גדושה של רסק עגבניות
*2 כפות סוכר
*חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1.משרים אורז למשך חצי שעה בתוך מים ואז שוטפים היטב (ככה הוא לא נשבר כשמערבבים עם המילוי והוא יותר קל ונעים לעבוד איתו).
2. מטפלים בעלי המנגולד- שמים את המנגולד בשמש (אחרי ששוטפים ומסננים)כדי שלא ישברו בעת הקיפול (לא לייבש לגמרי, רק שיהפוך לגמיש יותר). מוציאים לכל עלה את השדרה- אפשר בעזרת קיפול של העלה ל-2 ולהוציא את החלק הלבן והעבה (אפשר להיעזר גם בסכין). שמים את העלים בערימה אחד על השני.
3. מבשלים עד הגזרים עד לרתיחה קלה. לוקחים את הצד העבה יותר של הגזר, וחותכים את הקצה השני (כמו קונוס). את החלק העבה שלו משאירים סגור ועם סכין ספירלה קטנה מתחילים לחרוץ את החלק הדק. מוציאים את "הבפנים" של הגזר תוך שמירה על דפנות שוות.
4. בקישוא מטפלים באותה הצורה כפי שטיפלנו בגזר - רק שאין כל צורך בהרתחה לפני, היות והוא רק יותר מן הגזר.
5. עוברים לטפל בעגבנייה - חותכים את הלמעלה שלה קלות, ורק מנקים קצת את "הבפנים" ואת החיבורים (לא לנקות יותר מדי, בשביל שתעמוד בבישול העגבנייה צריכה את הקרום שלה).
6. עוברים לטפל בבצל - מקלפים את הבצל וחותכים את הקצה (איפה שהשורשים). חותכים גם את הקצה השני, וחורצים עד האמצע. מרתיחים את הבצל במשך 5-8 דקות. מוציאים את השכבות הפנימיות ושומרים בצד את השכבות החיצונית - אותן תכף נמלא.
7. את כל תכולת הירקות שרוקנו שומרים בקערה - מיד נשתמש בה להכנת המילוי.
8. מתחילים בהכנת המילוי - מניחים בקערה את האורז שהשרנו, את כל תכולת הירקות שרוקנו, שום וסלרי (מי שאוהב חמיצות יכול כעת להוסיף עגבניות חתוכות נוספות/ רסק עגבניות) ומתבלים.
9. מוסיפים לימון/ מלח לימון לפי הטעם. מוסיפים 4 כפות סוכר, טועמים ומתקנים תיבול.
10. מתחילים למלא את הירקות ולסדר את הסיר: ההמלצה של פרחיה - שורה ראשונה (מלמטה) תהיה הבצל הממולא, אח"כ בשורה השנייה גזר, קישוא ועגנייה ממולאים - ובראש הסיר לשים את עלי המנגולד הממולאים. חשוב לסדר את הסיר מהדפנות לאמצע, מהחוץ לפנים.
11. אחרי שסידרו את הסיר, נעבור להכנת הרוטב: מערבבים בקערה מים,רסק, סוכר ומלח. בוחשים עד שהתערובת נהיית חלקה ואחידה. טועמים ומתקנים תיבול - ושופכים אל סיר הממולאים.
12. שמים על הגז על אש גבוהה עד שמתחיל לבעבע. כאשר מבעבע, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה.
13. לוקחים תחתית, שמים מעל הסיר (שתלחץ את התכולה) ועל המכסה שמים מגבת שתמנע את בריחת האדים. משאירים להתבשל כשעה נוספת.
14. מגישים תוך כדי היפוך (כמו מקלובה).
לחם עדשים מתוק
מצרכים:
*קילו קמח מנופה
*כף שטוחה של מלח
*כוס שמן
*כוס סוכר
*2 כפות שמרים
*2 ורבע כוסות מים חמימים
*לציפוי לפני התנור- ביצה וסוכר וניל
אופן ההכנה:
1.מערבבים את החומרים היבשים (מלבד הקמח) יחד בקערה (מלח, סוכר ושמרים).
2. מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים שוב.
3. עושים גומה במרכז התערובת, ולתוכה מוסיפים את השמן והמים החמימים. לשים את הבצק היטב (אם הוא מרגיש קשה ניתן להוסיף עוד קצת מים).
4. מכסים את הקערה עם מגבת/ שקית ניילון ונותנים לבצק לנוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
5. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-5 כדורים וטבלים כל כדור בשומשום. אח"כ מרדדים כל כדור לאליפסה (בערך בעובי של ס"מ אחד).
6. לוקחים מסרק פשוט (כמו זה שמשתמשים בו לשיער) - ועושים לאורך הבצק צורה עם השיניים של המסרק. ללחוץ חזק כדי ששיני המסרק ינעצו עד סוף הבצק - על מנת שיראו את הדוגמא גם לאחר האפייה.(אפשר לעבור שוב באלכסון על מנת שהקישוטים יהיו בצורת מעויין).
7. מערבבים סוכר וניל וביצה. מברישים את הבצק בנוזל.
מעבירים על תבניות עם נייר אפייה לתנור שחומם מראש על 190-200 מעלות עד להזהבה.
8. כאשר הלחם מוכן, מוציאים אותו החוצה ומצננים. כאשר הוא כבר לא חם, לוחצים לתוכו עדשי שוקולד.
*מתאים במיוחד ליולדות!*
בעבע תמרים
מצרכים:
*תמרי מג'הול (לפי הכמות שרוצים)
*קילו קמח
*חבילה מרגרינה
*3/4 כוס שמן קנולה
*2 כפות שמרים
*2 כפות סוכר
*מעט מים חמימים
*ביצה
*סוכר וניל
*שומשום
אופן ההכנה:
1. מגלענים את התמרים. שמים טיפה שמן בסיר ונותנים לתמרים מכת חימום קלה. מוציאים מהסיר, לשים ומכינים מהתמרים סוג של בצק. הופכים לגוש, ושמים בצד לצינון.
2. לאחר שבצק התמרים בתקרר, קורצים ממנו עיגולים קטנים (משתדלים שיהיו באותו הגודל) ומניחים בצד (את השלב הזה אפשר לעשות גם יום לפני).
3. מתחילים בהכנת הבצק - מערבבים 2 כפות סוכר גדושות, כפית מלח גדושה וקמח.
4. מוסיפים 2 כפות שמרים יבשים. עושים גומה בתערובת ומוסיפים מים חמימים בהדרגתיות.
5. לשים הכל ביחד עד שמקבלים בצק נעים (אפשר כמובן גם במיקסר).
6. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
7. לאחר ההפתחה, לוקחים גוש בצק ביד והופכים אותו לצורה מאורכת (כמו נקניק). את נקניק הבצק פורסים לעיגולים קטנים (חשוב שיהיו קצת יותר גדולים מעיגולי התמרים שיצרנו קודם לכן).
8. את עיגולי הבצק פותחים עם האגודל ויוצרים גומה (כמו שמגלגלים קובה). לוקחים את עיגולי התמר ומכניסים אותו לתוך עיגולי הבצק. סוגרים את הבצק לגמרי (שיעטוף את עיגול התמר מכל הצדדים).
9. טורפים בקערה נפרדת ביצה וסוכר וניל. טובלים כל אחד מהעיגולים בביצה ואז בשומשום. מניחים את הצד של השומשום על משטח העבודה, ולוחצים קצת עם היד (להפוך את הכדור לפיתה).
10. לוקחים מסרק פשוט ולוחצים אותו לבצק לאורך ולרוחב (לקישוט) חשוב לנעוץ את המסרק לעומק הבצק כדי שיראו את הדוגמא גם לאחר האפייה.
11. מניחים את כל הפיתות בתבניות תנור עם נייר אפייה. אופים עד להזהבה בתנור שחומם מראש על 190-200 מעלות.