איך מכינים שטרודל דרוזי- הונגרי? צפו >>
מצרכים: לבצק: למלית: לסירופ: אופן ההכנה: הכנת הבצק: הכנת המלית: הכנת הסירופ: הכנת השטרודל למילוי: *המנה מורכבת ממספר אלמנטים שמכינים בנפרד ומסדרים בסיר אחד. מצרכים: לנוזל החמין: למפתול: לגומבוץ: לקוקלה: לקפוסטה: לחמין: * 2 ק"ג אוסובוקו הכנת נוזל החמין: הכנת הנפתול: הכנת קוקלה וגומבוץ: הכנת קפוסטה: הכנת חמין: מומלץ להגשה: חזרת, סחוג, חמוצים וחלה. מצרכים: לסלט: ללבנה: אופן ההכנה: 1. מרתיחים את החלב ומצננים. מצרכים: * מלפפונים לרוטב: אופן ההכנה: המתכונים באדיבות תום יער, תמר איכילוב ועידו שגב.שטרודל דרוזי-הונגרי
* קילו קמח
* 100cc שמן קנולה
* 4 כפיות סוכר
* 480cc מים פושרים
* קורט מלח
* כף חומץ
* 6 נקטרינות חתוכות
* ½ כוס סוכר
* כף קינמון
* 25 גרם חמאה
* 100 גרם ג'יבנה או מוצרלה
* ½ כוס מים
* ½ כוס סוכר
* ½ מיץ תפוזים
* גרניום לימוני
* כף מי זהר
1. מכניסים קמח, סוכר ומלח למיקסר עם וו לישה, מפעילים את המיקסר ומוסיפים את הנוזלים. לשים במשך 7-8 דקות במהירות בינונית. מוציאים ולשים ביד עוד 3 דקות.
2. לבצע לישה ארוכה, שנותנת לבצק את הגמישות.
3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
4. יוצרים עיגולים חלקים, משמנים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים 20-30 דקות לנוח בחוץ.
1. ממיסים חמאה ומוסיפים סוכר וקינמון במחבת.
2. מוסיפים את הנקטרינות ומבשלים עד לריכוך במשך כ-5 דקות.
ממיסים את הסוכר במים ובמיץ התפוזים, מוסיפים גרניום לימוני ומי זהר. מרתיחים ומצמצמים. מסננים את הגרניום החוצה.
1. על השולחן (רצוי מרובע) מניחים בד כותנה (רצוי סדין ישן) ועליו מפזרים הרבה קמח.
2. מרדדים את הבצק מכל הכיוונים וכל הזמן מפזרים קמח על מנת שניתן לרדד ל-60 ס"מ.
3. בעזרת גב היד שגם מקמחים מותחים בעדינות מכל הצדדים, מקיפים את השולחן ומחדירים את הידיים מתחת לבצק מבלי לקרוע כדי שיהיה דק. כמה דק? שנוכל לקרוא דרכו עיתון.
4. מרססים בשמן או מטפטפים חמאה על כל הבצק.
5. על שליש בצק מפזרים את הנקטרינות ומקפידים לסנן מהנוזל. מפזרים גבינה מעל.
6. בעזרת המפה או הסדין מגלגלים את השטרודל ולוחצים על הקצוות. חורצים חריצים על הבצק ומשמנים.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 30-40 דקות עד לקבלת צבע חום בהיר ובודקים אם התחתית אפויה.
8. בהגשה פורסים ומוזגים מעל מהסירופ.חמין עם גומבוץ, קוקלה, מפתול וקפוסטה
* 5 בקבוקי בירה
* 2 כפות שמרי בירה
* כף שמאלץ (שומן אווז)
* פירות יבשים – משמש ושזיף מגולען (חופן מכל אחד)
* ראש שום
* תבלינים: מלח, פלפל, כמון, פלפל אנגלי, עלה דפנה
* 1 ק"ג בורגול עבה עגול
* 4 כוסות מים
* כפית פלפל טחון (פלפל קובה) או פפריקה
* כפית מלח
* חצי כפית פלפל שחור
* חצי כפית ראס אל חנות
* חצי ק"ג קמח מלא
* 10 פרוסות לחם לבן
* 2 ביצים
* 1 כוס מים
* 2.5 כוסות קמח
* 1 כפית מלח
* 200 גרם בשר טחון
* 40 גרם שומן כבש
* כוס וחצי סולת
* שום כתוש
* פטרוזיליה
* כוסברה
* בצל קצוץ
* תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, כמון
* שמן לטיגון
* 2 כרוב ירוק
* שמן קנולה
* מלח
* פלפל
* קימל טחון
* פפריקה מתוקה
* מחית פפריקה
* 4 עצמות מח
* ½ קילו שעועית אדומה
* ½ קילו שעועית לבנה
* ½ קילו ליביה
* 8 ביצים
אופן ההכנה:
ממיסים את השומן ומוסיפים את הנוזלים, הפירות היבשים, התבלינים ומביאים לרתיחה.
1. משרים את הבורגול במים במשך כ-5 דקות ומסננים.
2. מכינים מים עם תערובת תבלינים.
3. שמים את הבורגול במגש גדול ומפזרים עליו קצת קמח ומסובבים אותו באצבעות היד אחרי כמה סיבובים מוספים מהמים המתובלים שתי כפות ומסובבים עוד פעם כמה סיבובים חוזרים על אותה פעולה עד שנוצרים "פתיתים" מבורגול.
4. מנפים במסננת הקמח את כדורי הבורגול שקיבלנו.
5. שמים את הבורגול במסננת אידוי ומניחים מעל לסיר הנוזלים של החמין. לאחר כעשר דקות של אידוי מעבירים לשקית בד.
1. הכנת תערובת הגומבוץ - חותכים את הלחם לקוביות קטנות ומטגנים בשמן עמוק או אופים בתנור לקבלת קרוטונים. במיקסר מערבבים ביצים עם קמח, מים ומלח. אחרי שנוצרת בלילה חלקה מוסיפים את הקרוטונים בערבוב ידני.
2.הכנת תערובת הקוקלה - בקערה לשים את הבשר הקצוץ עם השומן, פטרוזיליה, כוסברה קצוצה, שום כתוש, בצל קצוץ ותבלינים. מוסיפים את תערובת הגומבוץ פנימה ולשים היטב.
3.יוצרים קציצות ומטגנים במחבת מניחים בצד להרכבה.
חותכים את הכרוב ומתבלים. מכניסים לשקית בד.
1. משרים את כל הקטניות במים למשך הלילה. מבשלים חצי בישול, ממליחים ומכניסים לשקיות בד. הבד צריך להיות רפוי כדי שיוכלו לתפוח בפנים.
2.בסיר גדול סוגרים את הבשר מכל הצדדים מורידים ובונים את החמין. שמים שקיות של שעועית, שקית כרוב, שקית עם המפתול, את הקוקלות, הביצים ושופכים את נוזלי החמין שהכנו.
3. מביאים לרתיחה על האש ומכסים את הסיר היטב.
4. מכניסים לתנור על 100 מעלות להמשך הלילה.סלט עלים דרוזי על לבנה
*פטרוזיליה
* כוסברה
* נענע
* רוקט בר (ג'רג'יר)
*בצל ירוק
* זעתר טרי
* לימון
* שמן זית
* מלח
* פלפל
* 4 ליטר חלב כבשים
* לבן/אשל
* מלח
* חיתול
2. כשיתקרר שמים את האצבע בפנים וסופרים עד 10 כדי לוודא שהגיע לטמפרטורה מתאימה. אם חם מדי, אי אפשר יהיה להשאיר את היד בפנים.
3. מערבבים עם לבן/אשל אחד.
4. מכסים את הסיר בשמיכה.
5. לאחר מכן ממתנים לפחות 6 שעות - אסור לגעת.
6. אחר כך מורידים את המכסה, ממתינים כשעתיים עד שיתקרר, ומעבירים לחיתול בד.
7. קושרים אותו היטב, מורחים ומשאירים אותו להגיר נוזלים ללילה.
8. קוצצים את כל הירוקים לסלט ומתבלים.
9. מורחים את הלבנה על צלחת הגשה ומעליה הסלט.סלט קצוץ עם קרח
* עגבניות
* בצל סגול
* נענע
* קרח
* שמן זית
* לימון
* מלח
*פלפל
1. קוצצים את הירקות לסלט קטן.
2. מכניסים את חומרי הרוטב לבלנדר ומייצרים מעין סורבה מחומרי הרוטב באמצעות הקרח.