187 ימים לשריקת הפתיחה של מונדיאל 2026 (אבל מי סופר?), הוגרלו הערב (שישי) שמות המדינות והבתים שיפתחו את טורניר הכדורגל הגדול בעולם - והכי גדול שהיה אי פעם. ההגרלה התקיימה בבירת ארצות הברית, בנוכחתו של הנשיא דונלד טראמפ.
המונדיאל, שישודר לאזרחי ישראל כולו בחינם באפליקציית כאן BOX, ייפתח ב-11 ביוני ויהיה לטורניר הגביע העולמי הגדול והארוך בהיסטוריה: ישתתפו בו 48 נבחרות (במקום 32) וייערכו 104 משחקים (במקום 64) שיתפרשו על פני לא פחות מ-39 ימים.

בהגרלה בוושינגטון חולקו 48 הנבחרות על ידי FIFA, התאחדות הכדורגל העולמית, לארבעה דרגים שהוגרלו ל-12 בתים, כאשר שלוש המארחות – ארה"ב, קנדה ומקסיקו – הוצבו בדרג הראשון ועמדו בראשות הבתים שלהן. במסגרת ההגרלה, כל דרג שובץ בבית אחד ונמנעה האפשרות להגריל שתי נבחרות מאותה יבשת, למעט אירופה שתשלח לטורניר לא פחות מ-16 נציגות.
עד כה ידועה זהותן של 42 מתוך 48 הנבחרות המשתתפות. תמונת הבתים תיקבע בחודש מרץ לאחר סיום הפלייאוף האירופי (4 נבחרות) והפלייאוף הבין-יבשתי (שתי נבחרות). מועדי ושיבוצי המשחקים צפויים להתפרסם מחר (שבת) ב-19:30 שעון ישראל.
את הטקס החגיגי שבעצם מהווה את הצעד הראשון בדרך לשריקת הפתיחה המרגשת, הנחו קווין הארט והיידי קלום. בדרך להגרלה, נחשף השיר הרשמי של מונדיאל 2026 בביצועם של רובי וויליאמס וניקול שרזינגר.
לראשונה בהיסטוריית הטורניר, השיק מנכ"ל פיפ"א, ג'אני אינפנטינו, את פרס "פיפ"א לשלום" והעניק אותו לנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ.
הגרלת שלב הבתים.