ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז היום (ראשון) על מתווה עקרוני להארכת שנת הלימודים גם בחודש יולי. הוא הצהיר כי בימים הקרובים תהיה פתיחה של הלימודים גם בכיתות ז' עד י' בערים הירוקות והצהובות. בהצהרה שמסר אמר כי "נשמור בקפדנות על זכויות המורים ונדאג לתשלום מלא עבורם". הוא פנה לראשי ארגוני המורים והוסיף: "עליי, יהיה בסדר. זה מה שנדרש". המתווה ללימודים בחודש יולי כולל חמישה ימי לימוד של חמש שעות בכיתות א' עד י"א ובגנים יום הלימודים יהיה חמש שעות וחצי. לאחר ההצהרה, כמה תושבים במאה שערים השליכו בקבוקים לעבר משרד החינוך ומנעו מהשרים לצאת.
לפי בכירים המעורבים במתווה הארכת הלימודים, מורים שיחפצו בכך ילמדו עד יולי בתשלום נוסף - ולא כפי שמבקשים באוצר, על חשבון ימי החגים הקודמים. בכיר במשרד החינוך טוען כי באוצר, בהוראת ראש הממשלה, יקצו לכך את התקציב. בארגון המורים מעריכים כי יהיו מספיק מורים שיעדיפו ללמד עד יולי בתשלום נוסף.
באילו יישובים חזרו ללמוד? מפת הרמזור המתעדכנת
שר החינוך יואב גלנט הציג את המתווה ואמר כי חודש יולי יהיה במתכונת לימודים מלאים, וזהו שלב ראשון בתוכנית בת ארבעה חלקים. "התפרצות הקורונה שינתה סדרי עולם, הסגרים הממושכים יצרו פערים ואותם אנו מצווים לסגור. אין בית בישראל שלא שואל איך מחזירים לילדים את הפער של השנה האחרונה", אמר גלנט.
"ביולי עיקר המאמץ ירוכז בסגירת הפערים במתמטיקה, אנגלית, שפה ומדעים. יהיה דגש לצמצום הפערים הרגשיים. תנועות הנוער יהיו שותפות איתנו בתוכנית", פירט גלנט. "מורה שירצה להירתם לתוכנית יקבל שכר נוסף. נתגבר במקומות שבהם ההתייצבות לא תהיה מלאה".
יו"ר ארגון המורים רן ארז הבהיר כי מבחינת המורים הארכת השנה תהיה "עבודה התנדבותית בתשלום, ומי שלא ירצה להירתם – לא ייענש". הוא הבהיר כי שנת הלימודים תסתיים ב-20 ביוני וביקש מהמורים להירתם ולעבוד ביולי כדי לסגור פערים.
נתניהו התייחס בדבריו גם למבצע החיסונים ואמר: "נביא עוד 36 מיליון חיסונים נגד הקורונה בשנה הקרובה, למקרה שמצטרך להתחסן עוד חצי שנה. אני מתכוון לבנות כאן מפעל חיסונים שלנו, יכולת ייצור משותפת עם פייזר. מדינות אחרות מתעניינות בזה - אוסטריה ובחריין. ישראל תספק גם את הצרכים שלנו וגם תעזור לאחרים".
בתוך כך, הממשלה תדון מחר במתווה השלטון המקומי להחזרת כלל מערכת החינוך בערים ירוקות וצהובות. לפי התוכנית, כיתות ז' עד י' יחזור לבתי הספר כבר ביום שלישי. מהשלטון המקומי נמסר כי "חזרתם של כל שכבות הגיל לספסל הלימודים ברשויות, לפי מודל הרמזור הינו נדבך חשוב במשימה להעמיד בראש סדר העדיפות את שגרת חייהם של כל הילדים במערכת החינוך".
בהכנת הידיעה השתתפו לירן כוג'הינוף, יערה שפירא, ליאל קייזר ודנה ירקצי