שלג במג'דל שמס
צילום: מאור קינסבורסקי, פלאש 90

שלג בצפון, כבישים חסומים וחילוץ רכב ששקע: הסופה ברברה הגיעה לשיאה

בגליל בתי הספר נפתחו כרגיל • בגולן נחסמו מספר כבישים לתנועה • שלושה חולצו ממאגר בית זית לאחר ששקעו עם רכבם
רובי המרשלג, סולימאן מסוודה ושרון וכסלר
08 בפברואר 2023
08:49
עודכן ב 14:13

ברברה הגיעה הבוקר (רביעי) לשיאה בישראל עם שלגים בצפון ובאזור גוש עציון וחסימות כבישים בעיקר בצפון הארץ. היום צפוי גשם עד שעות הצהריים והטמפטורות יתחילו לעלות, אך עדיין יהיה קר מן הרגיל. השלג ימשיך בפסגות הצפון. 

במועצה האזורית גליל עליון פתחו את בתי הספר כרגיל, למעט במנרה ובמשגב עם, שם התלמידים הגיעו באיחור. במועצה האזורית גולן נחסמו מספר כבישים לתנועה: צומת השיריון לכיוון עין זיוון וצומת וואסט, צומת וואסט לכל הכיוונים, צומת הבשן, צומת מפל סער לכיוון נווה אטי"ב ומסעדה.

איש השלג האיקוני באתר החרמון מכוסה עד הצוואר בשלג הלבן

(צילום: אתר החרמון)

המשטרה מונעת תנועה צפונה בשל מצב הכבישים ותאפשר תנועה בהתאם למצב, נתיבי ישראל החלו את פעולות הפילוס. השלג צפוי להמשיך בשעות הקרובות בעוצמות משתנות.

מפל קצרין זורם ושוצף

השלג יורד ללא הפסקה באתר החרמון

(צילום: אתר החרמון)

הרכב שקע בסכר - שלושה נלכדו

כמו כן, בעיצומה של הסערה שלושה אנשים נלכדו לאחר שרכבם שקע בסכר בית זית. צוותי החילוץ הגיעו ללכודים באמצעות סירה וחילצו אותם בשלום.

תיעוד רגעי החילוץ

רשף משה ביטון, מפקד האירוע מסר: "הודיעו לנו בקשר על שלושה לכודים שרכבה שקע בסכר בית זית. הגענו למקום וראינו שלושה לכודים עומדים על גג הרכב שרכבם מצוי במרכז הסחף של המים וזקוקים לחילוץ, נכנסנו לתוך הנחל עם סירה וחילצנו את הלכודים בביטחה. בימים גשומים אלה אני מבקש מהאזרחים לא לחצות מקורות מים זורמים או ערוצי נחל (גם לא באמצעות רכבי שטח)".