הגל הרביעי בדעיכה? הירידה בתחלואה נמשכת ולאחר שאתמול פורסם בכאן חדשות שמשרד הבריאות החליט שלא לבקש מגבלות התקהלות בשטחים פתוחים, הערב (שבת) פורסם בחדשות השבת כי במשרד הסירו את כל הדרישות להגבלות לקראת הדיון בקבינט הקורונה מחר. בישיבת הקבינט ידונו רק במתווה החינוך ובהגדרות החדשות של התו הירוק.
בכיר במשרד הבריאות אמר אתמול לכאן חדשות שייתכן שהצורך במגבלת התקהלויות פוחת לאור הנתונים, שמלמדים על ירידה במספר המאומתים ובפרט על ירידה בתחלואה הקשה. מנתונים שפרסם הערב משרד הבריאות עולה כי אתמול התגלו 3,585 נדבקים חדשים ושיעור הבדיקות החיוביות עומד על 3.18%. מספר החולים במצב קשה ממשיך לרדת ועומד כעת על 587, מתוכם 207 מונשמים.
• המדריך המלא לתו הירוק החדש
ראש הממשלה נפתלי בנט התייחס הערב לירידה בהיקף החולים במצב קשה, והביע סיפוק ממגמת הירידה, לצד העלייה במספר המתחסנים והסימנים המתגברים לכך שהמגפה נבלמת. עם זאת, ראש הממשלה הבהיר שמאמצי בלימת הנגיף עדיין בעיצומם: "אנחנו נמצאים בשלב קריטי, עם הפתיחה המחודשת של מערכת החינוך. הכוונה שלנו היא לסיים את הבידודים ההמוניים ולעבור למודל של בדיקות נרחבות ובידודים למאומתים בלבד".
בסוף השבוע יותר מ-65 אלף בני אדם התחסנו רק בקופות החולים, זאת כשמרכזי החיסונים אינם נכללים בספירה זו, ואלו אינם נתונים סופיים. בקופת החולים כללית דיווחו על כ-38 אלף מתחסנים, במכבי על כ-17 אלף, במאוחדת כ-7,300 ובלאומית על יותר מ-3,000.
בהכנת הידיעה השתתף איתי שיקמן