מיכאלי, לפיד, גלאון
צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90; רויטרס

לפיד הציע לעבודה ומרצ 4 מקומות ברשימת יש עתיד בתמורה לאיחוד - מיכאלי סירבה

יו"ר העבודה האשימה את לפיד בתבוסה של המרכז-שמאל בבחירות ובכך שמרצ לא עברה את אחוז החסימה - אבל איחוד בין המפלגות היה מעניק להן 12-10 מנדטים • האנשים הקרובים ביותר לנתניהו בכנסת הקרובה - יריב לוין ואריה דרעי
יואב קרקובסקי
05 בנובמבר 2022
07:47

ראש הממשלה יאיר לפיד הציע לעבודה ומרצ לא פחות מארבעה שריונים ביש עתיד, בתמורה לחתימה על הסכם איחוד שימנע את האפשרות של נפילת אחת מהן מתחת לאחוז החסימה. כך דווח אמש (שישי) ב"השבוע" בכאן 11. אולם, יו"ר העבודה מרב מיכאלי האשימה השבוע דווקא את לפיד בתבוסה של המרכז-שמאל בבחירות ובכך שמרצ לא עברה את אחוז החסימה.

אבל, גם אם מרצ הייתה עוברת את אחוז החסימה ומביאה ארבעה מנדטים שייצטרפו לאלו של העבודה היו היום שמונה מנדטים בלבד לשתי המפלגות - בעוד שכל הסקרים הראו שאם היו רצות ביחד הן היו מקבלות בין 12-10 מנדטים. כלומר, אם מיכאלי לא הייתה מסרבת לאיחוד עם מרצ, כוחן של המפלגות היה נשמר, שלא כמו באיחוד הקודם.

מה קרה לשמאל הישראלי? | האזינו להסכת עוד יום

ברקע, בצד המנצח כבר חושבים על הרכבת הקואליציה. שני האנשים הקרובים ביותר ליו"ר הליכוד בנימין נתניהו בקואליציה הקרובה צפויים להיות יריב לוין, מס' 2 בליכוד ויו"ר ש"ס אריה דרעי. לוין יהיה ראש צוות המשא ומתן של המפלגה, כפי שהיה גם בעבר ולו תינתן זכות הבכורה לאחד משני התפקידים: שר החוץ או שר המשפטים. בממשלת המעבר, לאחר פיטוריה של איילת שקד, סירב לוין לתפקיד שר המשפטים כי טען שלא ניתן יהיה לעשות "את מה שאני מאמין בו".

אם לוין יוותר על תיק המשפטים, המועמד של נתניהו לתפקיד עשוי להיות השר לשעבר אמיר אוחנה, שכבר מכיר את המשרד. ישראל כץ, שר האוצר לשעבר, צפוי לדרוש לחזור למשרדו הקודם או את תיק החוץ. בשל חוזקו במנגנון הליכוד קיים סיכוי של ממש שיקבל את אחד משני התפקידים הללו - שכיהן בהם בעבר.