לימור דיקובסקי-מרוז בבית המשפט, היום
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

השפית של מילצ'ן בעדותה: "הזוג נתניהו אכל אצל מילצ'ן לפי דרישה"

לימור דיקובסקי-מרוז, השפית של ארנון מילצ'ן, העידה בדיוני תיק 1000 • לדבריה, "תמיד ניתנו סיגרים ושמפניות בארוחות" וכי גם לפיד ולבני התארחו אצל איש העסקים
שלי טפיירו
07 בנובמבר 2022
11:47

הדיונים בתיק 1000 התחדשו הבוקר (שני) בבית המשפט המחוזי בירושלים, לראשונה מאז ניצחונו של יו"ר הליכוד בנימין נתניהו בבחירות. היום עלתה להעיד לימור דיקובסקי-מרוז, השפית של אנשי העסקים ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר, שהעידה בין היתר כי בני הזוג נתניהו נהגו לאכול בביתו של מילצ'ן "לפי דרישה".

"הדרישה הייתה גם של גברת נתניהו, ארוחות מאוד ארוכות למשך שעות רבות", מסרה דיקובסקי-מרוז בעדותה. לעניין הסיגרים והשמפניות העידה השפית כי "תמיד ניתנו סיגרים ושמפניות בארוחות והיינו נערכים לכך". עוד ציינה כי הייתה גם כמה פעמים במעון ראש הממשלה בירושלים ובישלה בזמן שמילצ'ן התארח שם. כמו כן העידה כי גם יאיר לפיד נהג להגיע לארוחות אצל מילצ'ן וכך גם השרה לשעבר ציפי לבני.

בדיון הקודם, שנערך לפני כשבועיים, התנהלה חקירתו הנגדית של יונתן חסון, נהגו האישי של מילצ'ן. חסון, שהיה זה שהעביר לכאורה לזוג נתניהו את הסיגרים והשמפניות, העיד כי מילצ'ן וג'יימס פאקר היו מודעים לקניית המתנות שכללו גם מעילים ותיקי יוקרה. 

הצהרות קמפיין או מטרה אמיתית: מה עתידה של מערכת המשפט? | תמר אלמוג, פרשנות