וואטסאפ
צילום: אי-פי

האולטימטום של וואטסאפ למשתמשים: שתפו את המידע עם פייסבוק או שהאפליקציה תושבת

אפליקציית המסרים הודיעה למיליארדי המשתמשים שלה ברחבי העולם שתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות שלה ישתנו החל מ-8 בפברואר
דנה ירקצי
07 בינואר 2021
14:46

בוואטסאפ הודיעו היום (חמישי) על שינוי מדיניות ותנאי שימוש באפליקציית המסרים. לפי התנאים החדשים אם המשתמשים לא ישתפו את המידע שלהם עם פייסבוק הם לא יוכלו להשתמש באפליקציה. השינוי ייכנס לתוקף ב-8 בפברואר.

במדיניות החדשה שהופצה נכתב שחלק מהחברות של פייסבוק עם וואטסאפ מקבלות מידע ומשתפת אותו איתן. "אנחנו עשויים להשתמש במידע אנו מקבלים כדי לעזור בהפעלה, בשיפור, בהבנה ובהתאמה אישית ובשיווק של השירותים שלנו", נכתב בהודעה.

בוואטסאפ אומרים כי מטרת המדיניות היא שיתוף מידע עסקי ולא שיתוף תכני שיחה פרטיים עם חברות מסחריות, אלא אחסון המידע של עסקים באמצעות התשתית של פייסבוק. רואה החשבון גיא מונרוב, בעלים של חברת סייבר והגנת פרטיות, הסביר כי "התכתובות ישארו חסויות, אך מטרת המדיניות החדשה היא עבור עסקים שיוכלו לאחסן את התכתובות שלהם בפלטפורמות אחרות של פייסבוק".

עוד הוסיף מונרוב כי "יחד עם זאת הבעייתיות שעולה מהמדיניות המצוינת היא שפייסבוק עכשיו יכולה לאסוף מידע על המשתמש באפליקציה כמו כתובת האיי-פי שלו, המיקום שלו, סוג הטלפון, ולהשליך ולהבין מהי הדרגה הסוציואקונומית שלו".

מ-1 בינואר וואטסאפ הפסיקה לעבוד במיליוני מכשירי טלפון סלולריים. לפני כשבועיים דווח כי עדכון חדש של אפליקציית ההודעות הפופולרית יהפוך אותה לבלתי פעילה במכשירי אייפון ואנדרואיד ישנים. מכשירי אייפון שמריצים מערכות הפעלה ישנות יותר מ-9 iOS (עד אייפון 6S) ומכשירי אנדרואיד עם מערכות הפעלה ישנות יותר מאנדרואיד 4.0.3 - לא יוכלו להפעיל עוד את האפליקציה.