מבצע החיסונים הוא האור בקצה המנהרה הארוכה של משבר הקורונה. זו שעתה הגדולה של מערכת הבריאות - ובעיקר של קופות החולים שמובילות אותו. "בחיסונים הבינו שלקופות יש יכולות", אומר מנכ"ל קופת חולים "מכבי" רן סער. לדבריו, כל הקופות הן גופים תפעוליים מדהימים וכגוף תפעולי הן יודעות להרים אופרציה. "גם מהתקשורת העולמית פונים להבין את הסוד של קופות החולים", סיפר.
עכשיו מהללים את מערכת הבריאות, אבל מי זוכר שבמערכת הבחירות הראשונה משלושת האחרונות, לפני כמעט שנתיים, עמדה אותה מערכת במרכז הקמפיין של כחול לבן. אפילו בני גנץ וגבי אשכנזי שכחו את הקמפיין הזה כשהצטרפו לממשלה בתחילת משבר הקורונה ואת תיק הבריאות הנפיץ הם כלל לא דרשו. אז החשש היה שמנגנוני הבריאות הולכים להתרסקות. "ההתחלה הייתה נוראית, המערכת לא התנהלה בתהליך נכון", סיפר סער. לדבריו דגימות היו הולכות לאיבוד עד שמהרגע שהתהליך עבר לקופות "זה התחיל לטוס".
החשש מקריסת בתי החולים לצד קבלת החלטות איטית על מערך הקמת בדיקות הקורונה, חייבו את קופות החולים להיערך ולתת מענה, בשעה שבמשרד הבריאות ובממשלה עוד התלבטו כיצד להיערך. השטח נדרש לתת את התשובות.
האזינו להסכת "חיות כיס"
אחרי שנים של הרעבה, אילצה הקורונה את המדינה להזרים מיליארדים למערכת הבריאות. אלא שלא הייתה כאן סגירת פערים, אלא רק כיבוי שריפות. מבצע החיסונים הוא הצלחה מסחררת, אחרי שנה איומה שעברה על מערכת הבריאות כולה. קופות החולים הוציאו את המבצע הזה לפועל במהירות, יעילות ונגישות בזכות מערכות מחשוב ופריסה כלל ארצית נדירה בעולם. אבל אסור להתבלבל, מערכת הבריאות זקוקה להנשמה דחופה כבר כעת, בטח אחרי מבצע החיסונים, כדי שלא תגיע חלילה לכדי החייאה.