שיחה עם הסופר וחוקר הספרות אבי גיל שהגיע לאולפן עם תיבת אוצר ובה פתקים וניירות שקיבל מא.ב.יהושע, ביניהם טקסטים מימי ילדותו, השופכים אור על יצירתו המגוונת למן קובץ הסיפורים הראשון "מות הזקן" ועד הספרים האחרונים.
שבוע הספר בפתח ושירה מציינת שבע שנים של ספרות אחרת ומשוחחת על ספר חדש, שבו הגיבור עובר לחיות בחדר האמבטיה, על ספרות עכשווית מרחבי העולם וספרות מקור ישראלית ועל חמשת הספרים המשפיעים עליה, אחד מהם היא תרגמה מדנית: "ברומשטיין/מאשין"-פטר אדולפסן; "השטן במוסקבה" - מיכאל בולגקוב; "אחשוורוש-היהודי הנודד" - סטפן היים; "הבשורה על-פי ישו" - ז'וזה סארמאגו; "זן ואמנות אחזקת האופנוע"- רוברט פירסיג
שיחה עם הסופרת והמשוררת על ספרה החדש "כישרון דיבור" - מכתב של אשה אל הגבר שאהבה פעם ועל הספרים האהובים עליה, בחלקם מופיעים תשוקות ומכתבים - "מכתבים מנסיעה מדומה"- לאה גולדברג; "והכלה סגרה את הדלת" - רונית מטלון; "העיר והבית" - נטליה גינצבורג; "חג המכשפה" - עינת בדי; "המפגש" - אן אנרייט.
הסופרת ומבקרת הספרות משוחחת על סיפור חדש שלה "האריג", על כתיבה ומחיקה ועל הספרים האהובים עליה: "קנדיד" - וולטר; "מחכים לברברים" - ג.מ. קוטזי; "מסעות בשביס זינגר בארץ ישראל" - תרגם וערך בני מר; "המאהב" - א.ב. יהושע; "סיפור על אהבה וחושך" - עמוס עוז.
פגישה בת שעתיים בין בני הזוג עדה ואיתן, גיבורי הרומן הרביעי של לילך "עבודות וימים", נפרשת לזמנים שונים ומשולשי אהבה יצריים וגם אל גיבורי הספרות שהשפיעו על כתיבתה ומחקריה של נתנאל: מיכל בן נפתלי - הקבוצה; מנדלי מוכר ספרים- הסוסה; אנטון שמאס - ערבסקות; קלוד סימון - העשב; נועה סוזנה מורג - חוויית משתמש.
"עבור את הלילה בלוע האש" ספר שיריו הרביעי של שחר מרדיו מרדכי עוסק ביחסיו עם אביו, שנפצע קשה במלחמת ששת הימים, בחיי השחורים בארה"ב, באהבה ועוד. הוא משוחח על הכתיבה שלו דרך הספרים האהובים עליו: "בין העולם וביני" - טא-נהסי קואטס; שירים של קלוד מקיי; שיר השירים; דליה רביקוביץ' ונתן אלתרמן; "לטענת פררה" - אנטוניו טאבוקי
בדיוק לפני שנה קיבלה במאית הקולנוע מיכל בת אדם את פרס ישראל לקולנוע, והיום היא באולפן עם ספר שירים חדש "אני שומעת מישהו" שכולו שירים על ואל בעלה, במאי הקולנוע המנוח משה מזרחי. מיכל משוחחת על כתיבה, על הפגישה הראשונה עם משה, אודותיה כתבה בספר, קוראת שירים של משוררות ומשוררים אהובים ומגלה כיצד השירה השפיעה על הקולנוע שלה
שתי המילים שמגדירות את הישראליות, מגדירות גם כמה מספריו של הסופר והמחזאי שמעון צימר, ששב וכותב על הצבא, על חיילים שבורחים ממנו ועל חיילים שלא ברחו והפכו לרוחות רפאים. שיחה על הספרים "שכול וזיקוקים"; "דמיין שאתה חי" ו"לפעמים הבית הוא רוצח" ועל שני ספרים נוספים: "מתחת לפרחים" של עמוס קינן ו"מסע דניאל" של יצחק אוורבוך אורפז
"כחול פרוסי" הוא שם של צבע שהתגלה בברלין ב-1704 והפך לגוון המייצג את הצבא הפרוסי. מאתיים וארבעים שנה אחר כך, הציקלון בֶּה, ששימש את הנאצים לרצח בתאי גזים, הותיר על קירותיהם סימנים בצבע הזה בדיוק. הצייר ישי חוסידמן ואוצר המשכן לאמנות עין חרוד, יניב שפירא משוחחים עם ענת שרון בלייס על סדרת הציורים שנעשתה בגוון הזה וחוזרת אל המקומות של המוות.
משוררות ומשוררים שחיים במדבר מספרים על הבית שלהם, קוראים שירים, מדברים על היופי והקדושה אבל גם על המקום שהפך לפח האשפה של המדינה וזוכרים שֶׁהַכֹּל הֵחֵל שָׁם - בַּמִּדְבָּר. משתתפים: חביבה פדיה , עדי וולפסון, ערן צלגוב, סעד אבו ע'נאם ואילנה שחף.