מדריך חומוסיות חדש מביא את סרוויס לבדוק מה מאפיין את החומוס בארץ, וכמובן באיזה חומוסיות חייבים לאכול. משם יצאנו לבדוק מה מסביר את ההצלחה של החומוס התל אביבי דווקא בספרד וברוסיה. האזינו לתכנית שתריץ אתכם לנגב.
שיחה על התערוכה במרכז אסיף שעוסקת באפייה במאה ה17 בירושלים . דיברנו עם רונית ורד וד״ר מוזנה בשארה מיוצרות התערוכה.
הפסטיבל הטבעוני מתעורר שוב לחיים אחרי שנעדר בגלל הקורונה וזאת הזדמנות לבדוק עם מייסד ומנכ"ל ויגן פרנדלי, עמרי פז, מה מצב הטבעונות בארץ. אחרי שבועות של חלב וברביקיו של יום העצמאות פז מצפה לקהל של מאות אלפים.
חיים צינוביץ ואורי גוטליב פתחו בתי קפה חדשים. דיברנו איתם על יושבי כסית של פעם ועל האמנים של היום שבאים לשבת אצלהם.
לכבוד חג ההמבורגר הבינלאומי דיברנו על התאווה הבלתי נגמרת לקציצה ועל ההתפתחות המואצת שלה לאורך השנים. סיפרנו גם על תחליפי הבשר. רותם מימון ואיתן לשם היו איתנו.
עונת תותי העץ בשיאה. ישראל רצתה להיות מעצמת משי וכשלה מה קרה מאז? מה מכינים מהם ולמה הם כל כך בריאים?
בעקבות הסלמונלה בשטראוס, מי שומר על המזון שלנו? ד״ר מאיר צ׳זיק על שומרי הסף בתחום המזון שלא מתפקדים ושומרים שאין חיידקים אבל לא על איכות מזון. עדי דברת על זיהומים מאמריה ועד שטראוס .
ימי הזיכרון והעצמאות כאן, ואנחנו יצאנו לבדוק מה אוכלים בצה״ל ובמוסדות אחרים. פרופ ניר אביאלי מספר לנו שהבישול הוא של כמות וחא של איכות. ושף עודד שוורצברד מספר על כך שהיה שף צהלי בשטח אש וזכה בפרס הנשיא על הבישול שלו בתנאים לא תנאים
השפית דנה לי-ברמן יוצאת במיזם לקדם נשים במטבחים ובתוכניות הבישול. הד״ר נועה לביא על גברים שכובשים את המסך ועל התאנה הנשי. הד״ר עפרה טנא מזכירה נשים משמועותית שייסדו כאן את הקולינריה.
פרופסור נמרוד לוז לא מתפעל מהתזונה המצרית וצור שיזף מטייל איתנו בין ההרים ומסביר שהקולניאליזם אשם. שפית יהלומה לוי מחזירה את הכבוד לאוכל ילדותה ומפרקת אותו.