אחרי מסעותיו בחו״ל, חוזר השף ברק יחזקאלי ארצה כדי לפגוש את השפים שחוקרים את המטבח המקומי העכשווי
חלוץ המטבח החדש מנסח את שפתו הייחודית על בסיס מסורת מטבח הררי וירושלמי
חלוצת תיאוריית ״מהשדה לצלחת״ פותחת את ביתה בנטף ואת טראומת השריפה הקשה
השפית נשענת על מסורת המטבח הנצרתי, ואורזת אותו באריזה עכשווית
השף שחרט על דגלו שימוש בחומרי גלם מקומיים בלבד, עובר שיעור בהישרדות
השף יוצר פירוק והרכבה מחודשת של מנות מבית אימו באווירה חיפאית הוללת
נציג הדור הצעיר של המטבח העכשווי מערבב בין מסורת ורוח בין-לאומית
השף והחקלאי שהצליח לקחת את עקרונות המשק האוטרקי היישר למטבח