הרצל וולנסקי, דודו של לוחם השריון סמל אביעד אלחנן וולנסקי, בן 21 מירושלים שנפל אמש בדרום לבנון, סיפר בריאיון הבוקר (שישי) על אחיינו בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן חדשות ברשת ב': "הוא היה איש עם שיעור קומה, מידות טובות. הוא ידע למה אנחנו נלחמים ועבור מה. הוא לא פחד".
אביעד אלחנן נהרג כתוצאה מפגיעת טיל נ"ט ששוגר לעבר כוחות צה"ל בדרום לבנון. ארבעה לוחמים נפצעו באורח קל בתקרית. הטיל נורה לעבר טנק של צוות הקרב החטיבתי של חטיבת גולני שפועל באזור במסגרת משימת ההגנה הקדמית. הכוחות בשטח הגיבו באש ובירי ארטילרי לעבר המחבלים.
אביו של הנופל היה תת-אלוף במילואים יאיר וולנסקי, לשעבר מפקד גדוד 77 ומפקד חטיבה 401, וכיום מבקר מערכת הביטחון.
"אביעד היה בחור מלא חיים, מלא שמחה ומלא נעימות", סיפר דודו הרצל לרשת ב'. "הוא היה אדם שכולם אהבו אותו וכולם היו רוצים להיות בקרבתו. לפני הגיוס הוא למד בישיבה באיתמר והוא התגייס עם בחורי ישיבות. הוא ירש את זה מאביו, מאמו, מסבו – אנשים שנושאים בעולם והוא עשה את זה מתוך שמחה ומתוך אמונה בצדקת הדרך ובצדקת המלחמה הזו".
וולנסקי סיפר כי אביעד היה קרוי על שם דודו אבי, שנרצח בפיגוע עם אשתו אביטל לפני 24 שנה בשומרון. "הם מלווים אותנו ואנחנו מרגישים אותם יום יום ושעה שעה. אביעד נולד לתוך זה. עם הכאב הגדול והעצום שהכול פה דוקר מחדש, אנחנו יודעים דבר אחד: מה שהוא משדר לנו ומה שהוא רצה שנדבוק בו, זו הידיעה שהוא עשה את הדברים וביצע בנפש חפצה", הבהיר וולנסקי. "עם זה אנחנו נמשיך. עם זה כולנו, כל עם ישראל ביחד, כולנו כאיש אחד".
כשנשאל למה שאף אביעד בעתידו, השיב דודו הרצל: "הוא שאף לחיים של עשייה גדולה, של שלמות גדולה. אני חושב שהוא גם חשב שהוא ימשיך בצבא", סיפר הדוד. "הוא היה אמור ללצאת לקורס מט"קים עכשיו. בשל חסרון של תותחנים אמרו שזה יידחה להקצאה הבאה".
על התקרית שבה נפל אחיינו סיפר הרצל: "אני יודע עדיין מעט מאוד. מה שאנחנו מבינים הוא שהם היו תוך כדי קרב באחד הכפרים בדרום לבנון וטיל נ"ט נורה לעברם. זה פחות רלוונטי. אנחנו עוסקים באויב שהציניות שלו הוא לשגר טילים תחת חסות של אזרחים".
הרצל וולנסקי קיבל את הבשורה מאחיו יאיר, אביו של אביעד וכאמור מבקר מערכת הביטחון כיום. "הוא קיבל את הידיעה בתוך המשרד תוך כדי ישיבות עבודה", שחזר הרצל. "הוא מידע הודיע לנו, לאחותי ולי. עברנו איתם את הלילה. הוא איש גבורה. זה כאב עצום שרק מתחיל".
נפילתו של אביעד מתרחשת כשבוע לפני ליל הסדר. "שמחה וכאב שזורים ביחד אצלנו בעם ישראל", הסביר הדוד הרצל. "אנחנו נמצאים בתקופה שיש בה קשיים עצומים ואנחנו רואים גם הניסים הגדולים. אנחנו לא נרפה. אנחנו ביחד. אפשר לשבת ולבכות, אבל גם להיות עם גאווה".
