שפל חדש לראש ממשלת יפן: רק 10.4% מאזרחי יפן היו רוצים שראש הממשלה פומיו קישידה ימשיך בתפקידו. לעומת זאת 36% מאזרחי ארץ השמש העולה היו מעוניינים בהתפטרותו המיידית של קישידה (66) המכהן בתפקיד בשנתיים וחצי האחרונות.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
הסקר נערך לקראת הבחירות הפנימיות לראשות המפלגה הליברל דמוקרטית – ואם קישידה יפסיד בהן הוא יודח מראשות הממשלה ויוחלף במנצח בבחירות. גם הממשלה עצמה לא סובלת מעודף אמון של הציבור היפני. רק 22% מהאזרחים סבורים כי הממשלה מתפקדת היטב בעוד ש-64% מהנשאלים בסקר של "KIODO" השיבו כי "אינם מביעים אמון בממשלה".
השנה הסתבכה המפלגה של קישידה בשערוריית שחיתות בה היו מעורבים בכירים. במסגרת הפרשה נגנבו מיליוני דולרים שנתרמו למפלגה עבור מטרות פוליטיות וחשבוניות מזוייפות הופצו כדי להערים על רשויות המס. מאז רבים בציבור היפני רואים במפלגתו של קישידה כמפלגה מושחתת והבחירות בספטמבר אמורות להוציא את המפלגה לדרך חדשה.