יוניפי"ל הודיע היום (שישי) כי ארבעה מאנשיו נפצעו עקב מפגיעת רקטות בבסיס בדרום לבנון. זאת, לאחר שכוחותיו נפצעו בשלוש תקריות השבוע כתוצאה מירי חיזבאללה על מוצבי האו"ם.
בתקרית היום, כוחות יוניפי"ל הודיעו כי ארבעה חיילים איטלקיים נפצעו באורח קל כתוצאה משתי רקטות שנורו לעבר בסיס של הכוחות בכפר שמע שבדרום לבנון. הכוחות מסרו בהודעתם כי סביר שהירי בוצע על ידי חיזבאללה או ארגונים שפועלים תחתיו. חיזבאללה אכן קיבל אחריות על "ירי רקטי לעבר כוח צה"ל" בשמע בשעות הצהריים.
עוד נכתב בהצהרת יוניפי"ל: "הרקטות, שככל הנראה שוגרו על ידי חיזבאללה או קבוצות קשורות, פגעו בבונקר ובאזור לוגיסטי המשמש את המשטרה הצבאית הבינלאומית, וגרמו נזק משמעותי לתשתיות הסמוכות. אחד המבנים שנפגעו עלה באש, אך השריפה כובתה במהירות על ידי אנשי הבסיס. זו ההתקפה השלישית על בסיס יוניפי"ל בתוך שבוע".
הממונה על יחסי החוץ באיחוד האירופי ג'וזפ בורל גינה את המתקפה על מטה יוניפי"ל: "התקפות נגד יוניפי"ל הן הפרה חמורה ובלתי מתקבלת על הדעת של החוק הבינלאומי, וחייבות להיפסק".
כמו כן, ביום שלישי, אמרו ביוניפי"ל כי מתקנים שלהם הותקפו בשלוש תקריות שונות. באחד האירועים נפצעו ארבעה חיילים מגאנה מרקטה ששיגר "גורם לא מדינתי" אל בסיס האו"ם ליד הכפר רמיה.
בתקרית אחרת פגעו חמש רקטות במטה של יוניפי"ל, נגרם נזק אך לא היו נפגעים. באירוע השלישי ירה אדם חמוש אל סיור של כוח האו"ם, החיילים לא נפגעו. ביוניפי"ל אמרו כי הם חוקרים את התקריות.
דובר צה"ל בערבית מסר כי מדובר בירי של חיזבאללה ומדובר צה"ל נמסר בתגובה לאירועים ביום שלישי: "מוצב יוניפי"ל נפגע במרחב שמע בדרום לבנון, כתוצאה ממספר רקטות ששיגר חיזבאללה ממרחב אל מלכיה שבדרום לבנון. פגיעה זו מתווספת לשיגור נוסף שביצע חיזבאללה ופגע במוצב יוניפי"ל במרחב רמיה בדרום לבנון".
