שום פלפל ושמן זית - המתכונים

חמין מקרוני

מתכון לעיג'ה בלחמא וחמין מקרוני של חיים כהן
חיים כהן אירח את יניב ביטון. יחד הם הכינו חמין מקרוני
חמין מקרוני
צילום: כאן

מרכיבים:

  • 500 גרם "בוקטיני"
  • 3 יחידות כרעיים
  • 3 יחידות שוקיים
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית

אופן הכנה:

  1. בסיר עמוק עם מים רותחים ושתי כפות מלח מבשלים את הפסטה כדקה פחות מהוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. ממליחים את העוף בנדיבות במלח גס, מניחים כרבע שעה במסננת, ולאחר מכן שוטפים ומייבשים היטב.
  3. מחממים בסיר שמן, מתבלים את העוף בפלפל שחור ומזהיבים אותו בסבלנות רבה מכל הצדדים. מוציאים מהסיר ומניחים בקערה.
  4. את השמן שטוגן בו העוף יוצקים מהסיר אל קערת הפסטה. מערבבים היטב עד שכל אטרייה משומנת.
  5. מרפדים בסיר שכבה של פסטה, ומוסיפים עוף ופסטה בשכבות. רצוי שהפסטה תכסה את העוף מלמעלה. מחזירים לגז ומבשלים על אש בינונית דקה.
  6. מוסיפים כוס מים ומבשלים כשעה בסיר סגור.
  7. מעבירים לפלטת שבת או לתנור שחומם ל־90 מעלות, או שמשאירים לעוד שעתיים על הגז.
  8. יש המוסיפים בצל מטוגן או ביצים, רצוי להכניסן מבושלות.
הפופולריים