מרכיבים:
- 500 גרם "בוקטיני"
- 3 יחידות כרעיים
- 3 יחידות שוקיים
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
אופן הכנה:
- בסיר עמוק עם מים רותחים ושתי כפות מלח מבשלים את הפסטה כדקה פחות מהוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה.
- ממליחים את העוף בנדיבות במלח גס, מניחים כרבע שעה במסננת, ולאחר מכן שוטפים ומייבשים היטב.
- מחממים בסיר שמן, מתבלים את העוף בפלפל שחור ומזהיבים אותו בסבלנות רבה מכל הצדדים. מוציאים מהסיר ומניחים בקערה.
- את השמן שטוגן בו העוף יוצקים מהסיר אל קערת הפסטה. מערבבים היטב עד שכל אטרייה משומנת.
- מרפדים בסיר שכבה של פסטה, ומוסיפים עוף ופסטה בשכבות. רצוי שהפסטה תכסה את העוף מלמעלה. מחזירים לגז ומבשלים על אש בינונית דקה.
- מוסיפים כוס מים ומבשלים כשעה בסיר סגור.
- מעבירים לפלטת שבת או לתנור שחומם ל־90 מעלות, או שמשאירים לעוד שעתיים על הגז.
- יש המוסיפים בצל מטוגן או ביצים, רצוי להכניסן מבושלות.