גילי שמחה היא המארחת הראשונה ב"בואו לאכול איתי" - ספיישל פסח. רוצים להכין את המנות שלה? קבלו את המתכונים
קציצות כרישה בתוספת זוקיני מוחמץ
מצרכים:
- 6-7 יחידות כרישה (החלק הלבן עם מעט מהירוק)
- 2 ביצים
- 150 גרם בשר בקר טחון
- 2-3 כפות קמח מצה
- מלח פלפל
- שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הכרישה, חותכים לחתיכות וחולטים במים חמים עד שמשנה צבע
ומתרכך.
מסננים את המים סוחטים היטב קוצצים במעבד מזון, ולסחוט שוב במידת הצורך.
מוסיפים את כל החומרים מערבבים לעיסה אחידה, יוצרים קיצות
מעבירים למחבת עם שמן שחומם מראש, לטגן משני הצדדים.
סלט זוקיני
מצרכים:
- 5-6 זוקיני שטופים
- 2 בצל ירוק
- צרור פטרוזיליה
- מלח
- קורט צ'ילי
- מיץ מלימון אחד
- גרידת לימון מלימון אחד
- גרעיני רימון טרי
- מעט שמן זית
אופן ההכנה:
חותכים את הזוקיני במנדולינה לגפרורים גודל בינוני.
זורים עליהם מלח מיץ לימון וגרידת לימון, להניח במסננת כדי שיגיר את הנוזלים.
מוסיפים בצל ירוק קצת שמן זין ורימונים.
רוסטביף סינטה על מצע של קרם ערמונים בליווי סלט טבולה
מצרכים:
- 1 ק"ג נתח שלם של בשר סינטה איכותי ומיושן
- אורגנו מיובש
- פלפל שחור
- טימין מיובש
- כף חרדל
- כף דבש
- שליש כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים (חוץ מהבשר) ועושים לבשר "עיסוי"
- מכניסים למקרר לכמה שעות
- להוציא מהמקרר, שהבשר יהיה בטמפרטורת החדר
- "להעמיד" את הנתח המתובל על חצאי בצל יבש בתוך כלי לתנור (יוצרים מעמד הבצל לא לאכילה)
- לחמם תנור לחום של 230 מעלות ומכניסים את הנתח לכ–10 דקות
- אחרי 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל 190 מעלות ואופים עוד כחצי שעה
- להוציא מהתנור
- לפרוס את הנתח רק אחרי שהיה בחוץ כ 20 דקות
פירה קסטניאטס
מצרכים:
- 300 גרם ערמונים (ניתן להשתמש בוואקום)
- 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- כף נטורינה (חמאת קוקוס צמחית)
- חצי מיכל שמנת צמחית או חלב סויה
- מעט אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך
- מבשלים את הערמונים עד ריכוך
- מסננים את התפוחי אדמה והערמונים
- למעוך בעודם חמים ולהמיס לתוכם את הנטורינה
- להוסיף שמנת צמחית/חלב סויה במידת הצורך ליצירת קרם חלק
- מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור
סלט "טבולה" כשר לפסח
מצרכים:
- פרחי כרובית טריה (כחצי כרובית או כרובית שלמה קטנה)
- חצי בצל סגול
- 3 עגבניות חממה
- צרור פטרוזיליה
- מעט עלי נענע
- מעט עלי סלרי
- מעט עלי בזיליקום
- מיץ מלימון אחד
- מלח
- מעט סומק
- מעט תבלין צ'ילי
אופן ההכנה
- "מגרדים" את הכרובית בפומפייה או במעבד מזון
- קוצצים את כל הירוקים
- קוצצים בצל
- חותכים קוביות קטנות מהעגבניות.מתבלים סמוך להגשה בלימון מלח סומק וצ'ילי
בומבוואלוס - בליווי סירופ דבש בניחוח הדרי ופיצוחים
מצרכים:
- 6-7 מצות
- 3 ביצים
- 1-2 כפות קמח מצה
- מעט מלח
- שמן קנולה לטיגון
- מצרכים לרוטב
- חצי כוס מים
- חצי כוס סוכר
- פלח לימון
- חצי כוס דבש
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- מיץ מחצי תפוז
תוספת להגשה: תערובת שקדים, אגוזים, פיסטוקים קלויים ומומלחים שנטחנו גס - לפזר בהגשה
אופן ההכנה:
- משרים את המצוות בקערת מים (להקפיד להוציא לפני שרטובות מדי ומתפוררות)
- מוציאים מהמים וסוחטים היטב
- מעבירים לקערה ומערבבים את המצות עם שאר החומרים
- ליצור מאין קציצות לא דחוסות ולטגן בשמן קנולה עמוק משני הצדדים עד להשחמה
הרוטב:
- מבשלים בסיר חצי כוס מים וחצי כוס סוכר עם פלח לימון (עם הקליפה שלו)
- להרתיח ולבשל עוד כ-5 דקות תוך כדי עירבוב
- להוסיף לסיר גרידת תפוז, מיץ תפוז וחצי כוס דבש להסמכה