בואו לאכול איתי - ספיישל פסח | המתכונים

המתכונים של קציעה | בואו לאכול איתי - ספיישל פסח

המתכונים של קציעה
המארחת בפרק הרביעי בספיישל פסח של "בואו לאכול איתי" היא קציעה, שאירחה את המשתתפים לסדר תימני-חלבי. רוצים לשחזר את הארוחה? המתכונים המלאים מחכים לכם כאן
Getting your Trinity Audio player ready...
קציעה אלדר
צילום: קציעה אלדר

מנה ראשונה: ברוסקטות ומטבלים עם טאצ' אותנטי

מרכיבים:

  • סלט ביצים
  • ביצים קשות 10
  • לקצוץ בצל אחד קטן ולטגן עם מעט שמן
  • כפות מיונז 3
  • מלח פלפל לפי הטעם

אופן הכנה: 

ביצים:

  1. מבשלים ביצים קשות
  2. חוצים אותן לחצי ושמים מעל סלט ביצים  

סלק:

  1. לוקחים סלק טרי ולהכניס לשעה לתנור
  2. חותכים לרצועות
  3. סוחטים לימון מעל
  4. מוסיפים קצת מלח וחומץ
  5. מערבבים ומגישים

מחאג:

  1. מניחים על אבן בזלת זרעי כמון, מלח גס, 4 שיני שום, עגבניה חתוכה, כוסברה ופלפל חריף כמה שרוצים

חילבה:

  1. משרים חילבה עם מים
  2. שוטפים ומסננים
  3. בקערת מיקסר שמים את החילבה המושרת מוסיפים מעל מים קרים ומתחילים להקציף מזלפים כל פעם קצת עד שהקצף מתייצב
  4. מוסיפים לימון, מלח וסחוג לפי הטעם

חומוס:

  1. מרתיחים גרגירי חומוס של סנפרוסט עם כפית סודה לשתיה.
  2. מסננים וטוחנים
  3. מוסיפים לימון סחוט וממשיכים לטחון עם קצת מים קרים
  4. מוסיפים טחינה גולמית, ומוסיפים מלח לפי הצורך
  5. מגישים עם גרגירי חומס שלמים ומעל שמן זית ופטרוזליה קצוצה

ברוסטקות:

  1. מרטיבים מצות 
  2. חותכים לרצועות 
  3. מורחים שמן זית ומפזרים מעל עשבי תיבול 

מנה עיקרית: תפוח אדמה מדורה ממולא בגבינות, פטריות,בצל מטוגן לצד סלט 

מרכיבים: 

  • 6 תפוחי אדמה גדולים 
  • שמנת מתוקה
  • 200 גר גבינת מוצרלה
  • 200 גר פרמזן
  • פטריות טריות
  • תיבול : מלח פלפל אגוז מוסקט

הכנה: 

  1. לוקחים תפוח אדמה שמים שעה בתנור על מלח גס
  2. חותכים אותו לחצי ומגרדים את המלית שמים בקערה
  3. מטגנים בצל ופטריות טריות עם אגוז מוסקט מלח ופלפל ומכניסים לתוך המלית
  4. מוסיפים למלית מעט גבינת מוצרלה
  5. ממלאים כל תפוח אדמה במלית זורים מכניסים לתנור שחומם מראש למצב גריל
  6. כשהתפוח אדמה יוצא מהתנור מקשטים בבצל ירוק ופרמזן 

קינוח: פתות עם טוויסט

מרכיבים:

  • חבילת מצות
  • חלב
  • סוכר
  • קינמון
  • שמנת מתוקה
  • גלידה

הכנה:

  1. מקרמלים סוכר
  2. מוסיפים באיטיות שמנת מתוקה
  3. מתבלים עם קינמון מעט
  4. מכניסים פנימה מצות חתוכות

מרכיבים לגלידה:

  • 2 שמנת מתוקה
  • חלב מרוכז
  • גביע גבינה
  • מקל וניל 

הכנה:

  1. מקציפים שמנת מתוקה
  2. כשהקצף רך מוסיפים את החלב מרוכז ואת הגבינה ומערבבים
  3. מכניסים לקופסא להקפאה
הפופולריים