שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן לסטייק טונה עם פול ירוק, מטבוחה ולימון כבוש

מתכון של חיים כהן לסטייק טונה
חיים כהן מארח את ריימונד אמסלם ב"שום פלפל ושמן זית". למנה הראשונה הם הכינו סטייק טונה עם פול ירוק, מטבוחה ולימון כבוש
Getting your Trinity Audio player ready...
סטייק טונה
צילום: דיגיטל

חיים כהן מבשל עם ריימונד אמסלם ב"שום פלפל ושמן זית". קבלו את המתכון למנה הראשונה שהם הכינו, סטייק טונה עם פול ירוק, מטבוחה ולימון כבוש.

מרכיבים

  • 600 גרם פילה טונה , פרוס לסטייקים
  • חצי קילו פול ירוק בתרמילים , נקי מקצוות ומהסיב האורכי ו חתוך למקטעים של סנטימטר וחצי –
    שניים
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 בצל לבן , קצוץ
  • 1 שן שום, קצוצה
  • עלים מ־5 גבעולי כוסברה, קצוצים
  • צרור עלי חמציץ
  • צרור תרד
  • כפית זרעי כמון, כתושים
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. בסיר על אש בינונית מאדים את הבצל בשמן זית כעשר דקות , מוסיפים את השום ומבשלים
    עוד כ־5 דקות עד לשקיפות.
  2. מוסיפים פול, מכסים ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה. לא מערבבים אלא מטלטלים את
    הסיר מדי פעם . אם יש צורך מוסיפים כרבע כוס מים.
  3. מוסיפים כוסברה, תרד וחמציץ, מערבבים בתנועות רחבות , מבשלים כ־5 דקות נוספות בסיר
    מכוסה, ומכבים את האש.
  4. צורבים את הטונה על מחבת פסים חמה כ־4 דקות מכל צד , ומורידים מהאש .
  5. מגישים את הפול וסטייק הטונה עם תוספות שאוהבים (טחינה, לימון כבוש, מטבוחה,
    חצילים מטוגנים וכדומה)
הפופולריים