חיים כהן מבשל עם ריימונד אמסלם ב"שום פלפל ושמן זית". קבלו את המתכון למנה הראשונה שהם הכינו, סטייק טונה עם פול ירוק, מטבוחה ולימון כבוש.
מרכיבים
- 600 גרם פילה טונה , פרוס לסטייקים
- חצי קילו פול ירוק בתרמילים , נקי מקצוות ומהסיב האורכי ו חתוך למקטעים של סנטימטר וחצי –
שניים - רבע כוס שמן זית
- 1 בצל לבן , קצוץ
- 1 שן שום, קצוצה
- עלים מ־5 גבעולי כוסברה, קצוצים
- צרור עלי חמציץ
- צרור תרד
- כפית זרעי כמון, כתושים
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- בסיר על אש בינונית מאדים את הבצל בשמן זית כעשר דקות , מוסיפים את השום ומבשלים
עוד כ־5 דקות עד לשקיפות. - מוסיפים פול, מכסים ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה. לא מערבבים אלא מטלטלים את
הסיר מדי פעם . אם יש צורך מוסיפים כרבע כוס מים. - מוסיפים כוסברה, תרד וחמציץ, מערבבים בתנועות רחבות , מבשלים כ־5 דקות נוספות בסיר
מכוסה, ומכבים את האש. - צורבים את הטונה על מחבת פסים חמה כ־4 דקות מכל צד , ומורידים מהאש .
- מגישים את הפול וסטייק הטונה עם תוספות שאוהבים (טחינה, לימון כבוש, מטבוחה,
חצילים מטוגנים וכדומה)