שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן לקציצות לוקוס ברוטב עגבניות ושומר

מתכון של חיים כהן לקציצות לוקוס
חיים כהן מארח את ריימונד אמסלם ב"שום פלפל ושמן זית". למנה העיקרית הם הכינו קציצות לוקס ברוטב עגבניות ושומר
Getting your Trinity Audio player ready...
קציצות לוקוס
צילום: דיגיטל

חיים כהן אירח את ריימונד אמסלם ב"שום פלפל ושמן זית". למנה העיקרית הם הכינו קציצות לוקוס ברוטב עגבניות ושומר. המתכון המלא לפניכם:

מרכיבים

לקציצות לוקוס:

  • 4–5 שומרים , נקיים , חצויים ו פתוחים למילוי בחתך רוחב מתחת לעלים
  • 500 גרם לוקוס , מפולט , טחון פעמיים במטחנת בשר
  • כוס עלי כוסברה, קצוצים
  • חצי כוס עלי פטרוזי ליה, קצוצים
  • 1 פלפל ירוק חריף , קצוץ דק
  • 1 בצל לבן קטן, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות סולת
  • 1 כפית פלפל לבן
  • שמן זית

לרוטב:

  • 20 יחידות עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
  • 1 פלפל ירוק, פרוס
  • 3 עגבניות מגי, מגורדות גס
  • 3 שיני שום, קלופות, פרוסות
  • שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח
  • כפית פלפל לבן

אופן ההכנה

  1. מבשלים את השומרים 10 דק ות במים רותחים ומומלחים . מסננים.
  2. מערבבים בקערה את הדג עם שאר מרכיבי הקציצות .
  3. במחבת מחממים שמן זית, מוסיפים את הפלפל החריף ואחרי דקה מוסיפים את השום לעוד. דקה של בישול.
  4. מוסיפים את עגבניות השרי למחבת, מטגנים כ־5 דקות , מוסיפים את העגבניות המגורדות
    וממשיכים לבשל עוד 10 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ מלימון אחד ואת שאר
    המצרכים, ומבשלים עוד עשר דקות.
  5. ממלאים את השומרים בתערובת הקציצות ומוסיפים אותם לסיר, מכסים ומבשלים עוד כ־25 דקות.
הפופולריים