חיים כהן אירח את ריימונד אמסלם ב"שום פלפל ושמן זית". למנה העיקרית הם הכינו קציצות לוקוס ברוטב עגבניות ושומר. המתכון המלא לפניכם:
מרכיבים
לקציצות לוקוס:
- 4–5 שומרים , נקיים , חצויים ו פתוחים למילוי בחתך רוחב מתחת לעלים
- 500 גרם לוקוס , מפולט , טחון פעמיים במטחנת בשר
- כוס עלי כוסברה, קצוצים
- חצי כוס עלי פטרוזי ליה, קצוצים
- 1 פלפל ירוק חריף , קצוץ דק
- 1 בצל לבן קטן, קצוץ דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות סולת
- 1 כפית פלפל לבן
- שמן זית
לרוטב:
- 20 יחידות עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
- 1 פלפל ירוק, פרוס
- 3 עגבניות מגי, מגורדות גס
- 3 שיני שום, קלופות, פרוסות
- שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- מלח
- כפית פלפל לבן
אופן ההכנה
- מבשלים את השומרים 10 דק ות במים רותחים ומומלחים . מסננים.
- מערבבים בקערה את הדג עם שאר מרכיבי הקציצות .
- במחבת מחממים שמן זית, מוסיפים את הפלפל החריף ואחרי דקה מוסיפים את השום לעוד. דקה של בישול.
- מוסיפים את עגבניות השרי למחבת, מטגנים כ־5 דקות , מוסיפים את העגבניות המגורדות
וממשיכים לבשל עוד 10 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ מלימון אחד ואת שאר
המצרכים, ומבשלים עוד עשר דקות. - ממלאים את השומרים בתערובת הקציצות ומוסיפים אותם לסיר, מכסים ומבשלים עוד כ־25 דקות.