שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן לקרם ברולה

מתכון של חיים כהן לקרם ברולה
חיים כהן וריימונד אמסלם הכינו קרם ברולה לקינוח ב"שום פלפל ושמן זית". המתכון המלא לפניכם
קרם ברולה
צילום: דיגיטל

חיים כהן מארח את ריימונד אמסלם ב"שום פלפל ושמן זית", ולקינוח הם הכינו קרם ברולה. המתכון המלא לפניכם: 

מרכיבים

  • 9 חלמונים
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 מקל וניל
  • 100 גרם סוכר

אופן ההכנה

  1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהבלילה מבהירה ותפוחה מעט .
  2. בסיר קטן על אש נמוכה מביאים את השמנת והווניל לסף רתיחה ומכבים את האש.
  3. מזלפים מעט מהשמנת אל הביצים תוך כדי טריפה נמרצת. ממשיכים להטמיע באיטיות שליש מהשמנת בביצים. לאחר מכן אפשר להוסיף כמות גדולה יותר בבת אחת, עד להטמעת כל השמנת בביצים.
  4. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־90 מעלות למשך 50 דקות .
  5. מוציאים מהתנור, מצננים בחוץ חצי שעה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה.
  6. מוציאים מהמקרר, בוזקים סוכר באופן שווה על כל החלק העליון , ושורפים את הסוכר
    במבער.
הפופולריים