שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון של חיים כהן למטיאס כבוש

מתכון של חיים כהן למטיאס כבוש
חיים כהן מארח את הילה אלפרט, חברה ותיקה, ב"שום פלפל ושמן זית". יחד הם מרימים ארוחה שחוגגת את חומרי הגלם שלא זוכים למספיק תהילה, ומכינים מטיאס כבוש
Getting your Trinity Audio player ready...
מטיאס כבוש
צילום: כאן

חיים כהן מבשל עם הילה אלפרט ב"שום פלפל ושמן זית". קבלו את המתכון למטיאס כבוש:

מרכיבים

  • 6 פילטים של מטיאס או הרינג רך
  • 3 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות בעובי כמילימטר
  • 4 עלי דפנה
  • 7 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 כפית זרעי חרדל
  • 10 גרגרי פלפל
  • שמן זרעי ענבים
  • שמן זית (עדיף מהשנה שעברה)
  • כף חומץ חרז 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הפילטים של הדג במי קרח למשך שלוש שעות, ובמהלכן מחליפים את המים והקרח לפחות ארבע פעמים.
  2. מוציאים את הדגים מהמים ומייבשים היטב במגבת מטבח או בנייר סופג עבה וחזק. מנקים את הדג משאריות של עצמות וחותכים לנתחים בגודל של כ־2 ס"מ.
  3. מסדרים בצנצנת זכוכית שכבה של בצל עם עלי דפנה, חומץ וכמה גרגרי פלפלים וזרעי חרדל. מעליהם מסדרים שכבה של נתחי דג. מכסים בשמן וחוזרים על הפעולה.
  4. חותמים בשכבה יפה של בצל וגרגרי פלפלים . מכסים היטב בשמן, סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים במקרר לפחות לעשר שעות.
  5. אפשר ואפילו רצוי להגיש על שמנת חמוצה עם בצל ירוק קצוץ וזרעי עגבנייה שסוחטים מעל.
הפופולריים