חיים כהן מבשל עם הילה אלפרט ב"שום פלפל ושמן זית". קבלו את המתכון למטיאס כבוש:
מרכיבים
- 6 פילטים של מטיאס או הרינג רך
- 3 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות בעובי כמילימטר
- 4 עלי דפנה
- 7 גרגרי פלפל אנגלי
- 1 כפית זרעי חרדל
- 10 גרגרי פלפל
- שמן זרעי ענבים
- שמן זית (עדיף מהשנה שעברה)
- כף חומץ חרז
אופן ההכנה:
- משרים את הפילטים של הדג במי קרח למשך שלוש שעות, ובמהלכן מחליפים את המים והקרח לפחות ארבע פעמים.
- מוציאים את הדגים מהמים ומייבשים היטב במגבת מטבח או בנייר סופג עבה וחזק. מנקים את הדג משאריות של עצמות וחותכים לנתחים בגודל של כ־2 ס"מ.
- מסדרים בצנצנת זכוכית שכבה של בצל עם עלי דפנה, חומץ וכמה גרגרי פלפלים וזרעי חרדל. מעליהם מסדרים שכבה של נתחי דג. מכסים בשמן וחוזרים על הפעולה.
- חותמים בשכבה יפה של בצל וגרגרי פלפלים . מכסים היטב בשמן, סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים במקרר לפחות לעשר שעות.
- אפשר ואפילו רצוי להגיש על שמנת חמוצה עם בצל ירוק קצוץ וזרעי עגבנייה שסוחטים מעל.